“Κομμάτι της γαλάζιας πατρίδας της Τουρκίας” η Ανατολική Μεσόγειος

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας Αλτούν, δήλωσε πως η Τουρκία υπό την ηγεσία του ΠτΔ Ερντογάν πάντοτε υποστηρίζει τη διπλωματία. Ο Αλτούν είπε πως “Χάρη στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ και την Γερμανίδα πρωθυπουργό Μέρκελ δώσαμε μία ευκαιρία στο διάλογο. Ο Αλτούν μιλώντας στο “Διεθνές Συνέδριο ανατολικής Μεσογείου”, είπε:

“… Κάποιες παλιές αποικιοκρατικές δυνάμεις βλέπουν αυτή την περιοχή ως χώρος γέννησης μιας νέας αυτοκρατορίας τους. Η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί ένα κομμάτι της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας.¨

Ο Αλτούν εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα διότι όπως είπε Η διπλωματία πάντοτε είναι ο σωστός δρόμος και συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Το βήμα που έγινε ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο επόμενο διάστημα πρέπει να μειώσουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να προστατέψουμε τη δυναμική για μία δίκαιη και μόνιμη λύση. Για να αυξήσουμε αυτή τη δυναμική το επόμενο βήμα πρέπει να είναι μία περιφερειακή σύνοδο με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ