“Κλειδωμένες” σε πορεία τελικής σύγκρουσης οι ΗΠΑ με την Τουρκία

Πάλι τα ίδια, θα πουν οι αναγνώστες που διαβάζουν καθημερινά τη στήλη, και θα έχουν δίκιο. Αποτέλεσμα μηδέν… Όμως, είναι δημοσιογραφικό καθήκον η ορθή ενημέρωση, για θέματα που τα παρακολουθούμε καθημερινά, διότι ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την Κύπρο, στον ύψιστο βαθμό.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Πρόκειται για τις σχέσεις της κατοχικής Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θεωρώ ότι βρίσκονται σε πορεία τελικής σύγκρουσης. Όσο και να κλείνουν τα μάτια οι Αμερικανοί, το «μοιραίο» δεν θα αποφευχθεί, διότι -διότι ανεξάρτητα τι επιθυμούν- αυτό επιδιώκει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Τι είχαμε την Παρασκευή; Πολλά και διάφορα… Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιτέθηκε στην τουρκική κυβέρνηση για τη δοκιμή τoυ ρωσικού συστήματος S-400, αλλά σιγά που θα ίδρωσε το αυτί του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας “καταδικάζει με τον πιο ισχυρό τρόπο τη δοκιμή της Τουρκίας, στις 16 Οκτωβρίου, του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400. Είμαστε ξεκάθαροι και ακλόνητοι στη θέση μας: ένα σύστημα S-400 εν λειτουργία δεν είναι σύμφωνο με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε και πρόσθεσε:

«Διαφωνούμε με τη δοκιμή από την Τουρκία αυτού του συστήματος, η οποία κινδυνεύει να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση ασφαλείας μας. Έχει ήδη ανασταλεί η συμμετοχή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35 και οι S-400 εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για την πρόοδο της διμερούς μας σχέσης.”

Και τι κάνουν για να σταματήσουν την Τουρκία οι Αμερικανοί πέρα από δηλώσεις; Δεν βλέπουμε να λαμβάνουν την τελική απόφαση, όπως ορίζουν οι νόμοι του κράτους…

Επίσης, την Παρασκευή, με εντολή από την Ουάσιγκτον έκλεισαν οι αμερικανικές υπηρεσίες σε όλη την Τουρκία και έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφάλειας.

Οι Αμερικανοί έλαβαν πληροφορίες ότι τρομοκράτες σχεδίασαν επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα και στα κτίρια των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και στα Άδανα.

Όπως καταλαβαίνουμε πρόκειται για ένα σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στόχων, της πρεσβείας και των προξενείων, το οποίο όμως περιλαμβάνει και απαγωγές Αμερικανών υπηκόων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ