“Κάντε πίσω” λένε οι ΗΠΑ σε Τουρκία-Ελλάδα, ΔΕΝ ιδρώνει το αυτί του Ερντογάν…

Έκανε νέα έκκληση για διάλογο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο, ο οποίος ζήτησε να “μειωθούν άμεσα οι εντάσεις” στην ανατολική Μεσόγειο. Θα ήταν πιο ορθό βέβαια, να αναφερθεί ονομαστικά μόνο στην Τουρκία, διότι όλα ξεκινούν και καταλήγουν στην επιθετικότητα και την παραβατικότητά της κατοχικής δύναμης.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Το ισχυρό μήνυμα του αναφέρει: Όλοι να κάνουν πίσω… Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως γνωστό, τόνισαν ειδικά στον Ταγίπ Ερντογάν την απόλυτη αντίθεση τους σε κάθε πολεμική ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο κ. Πομπέο ζήτησε να τερματιστεί η κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ανέφερε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσουν να μειωθούν οι εντάσεις.

Θυμίζω ότι το μήνυμα του προέδρου Τραμπ, όταν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον ταραξία Ταγίπ Ερντογάν ήταν να ξεκινήσει άμεσα η αποκλιμάκωση και να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την αμερικανική εισήγηση, υπό τον όρο ότι ο Ερντογάν θα αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή του Καστελορίζου και θα σταματήσει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Και ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, απλά δεν συμφώνησε, προσβάλλοντας έτσι τον κ. Τραμπ, ο οποίος -σημειώνω- ότι τον έχει σώσει από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ