“Ήταν βάση τρομοκρατών, όχι νοσοκομείο…”, απαντά η Μόσχα στους NYT

Το νοσοκομείο το οποίο, σύμφωνα με του New York Times, «καταστράφηκε από βόμβες», ήταν στην πραγματικότητα βάση τρομοκρατών σε μια σπηλιά, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι το είδαν 80 δημοσιογράφοι.

«Αυτοί (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) είδαν τι ακριβώς βρίσκονται σε τέτοιες σπηλιές ή μάλλον σε καλοφτιαγμένες αποθήκες τρομοκρατών με τα δικά τους μάτια: τεράστια αποθέματα όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάζονται στη Δύση, φυλακές, κόγχες για την προστασία αρμάτων μάχης, μάσκες φυσικού αερίου», σημείωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τόνισε, δε, ότι οι αναφορές των ΝΥΤ ήρθαν μετά από δημοσιεύματα σε αρκετά μέσα ενημέρωσης που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ιγκόρ Κονασένκογ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπέπεσαν σε παραπληροφόρηση, η οποία διαδόθηκε από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, μεταμφιεσμένη ως είδηση ​​από «ακτιβιστές».

Ο ίδιος διέψευσε επίσης τις αναφορές για διάλογο μεταξύ των πιλότων και των ελεγκτών εδάφους, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατός δεν χρησιμοποιεί ανοικτά ραδιοφωνικά κανάλια για τη μετάδοση συντεταγμένων. Οι New York Times υποστήριξαν ότι «η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επανειλημμένα νοσοκομεία στη Συρία για να συντρίψει τα τελευταία μέτωπα αντίστασης στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ».

Διαβάστε επίσης: