“Η Τουρκία δοκιμάζει αντανακλαστικά, ελεγχόμενη η κατάσταση στον Έβρο…”

Υπό τον απόλυτο έλεγχο των ελληνικών Αρχών βρίσκεται η συνοριακή γραμμή στον Έβρο, ενώ την ίδια ώρα δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ ότι υπάρχει αθρόα κίνηση μεταναστών και προσφύγων με σκοπό να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, η Τουρκία επιχειρεί να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των ελληνικών Αρχών στον Έβρο.

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Ο κ. Γιαλαμάς εξηγεί ότι «υπάρχει μία φυσιολογική κινητικότητα σε σχέση με τις ροές. Σε καμία περίπτωση όμως δεν υπάρχει μαζική άφιξη μεταναστών στα σύνορα ή άφιξη κόσμου με λεωφορεία. Επίσης, δεν έχουμε πληροφορίες για συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μεταναστών στην Αδριανούπολη. Η χθεσινή κινητικότητα, σε συνδυασμό με τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα από τα τουρκικά ΜΜΕ, προκάλεσαν συναγερμό στις ελληνικές δυνάμεις.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία φυσιολογική κινητικότητα και τίποτα παραπάνω. Εκτιμώ ότι η Τουρκία δοκιμάζει τα αντανακλαστικά μας. Τα αντανακλαστικά μας όμως είναι ήδη δοκιμασμένα. Το αποδείξαμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις το μήνα Μάρτιο. Μπορέσαμε και ανταπεξέλθαμε και το ίδιο θα κάνουμε εάν χρειαστεί στο μέλλον. Δεν εφησυχάζουμε. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί στα σύνορα και είναι καλά προετοιμασμένες».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ