“Η γνώμη μου και με βάση σοβαρές πληροφορίες είναι η παρακάτω”…

Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποβαθμίζουν το μέγα πρόβλημα της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο. Θα έλεγα ότι είναι λογικό, διότι προφανώς δεν επιθυμούν να μεταδίδουν το φόβο και την αβεβαιότητα που προκαλεί η παραβατική Τουρκία στους πολίτες.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Είπε το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα και στο Star: «Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα, το οποίο να είναι αξιοσημείωτο και το οποίο να χρήζει όλης αυτής της συζήτησης η οποία έγινε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία μάλιστα έσπευσε να εκμεταλλευτεί και η Αντιπολίτευση, κακώς κατά την άποψή μου, διότι στην ουσία υιοθέτησε μία πιο ακροδεξιά ρητορική».

Παρά το σεβασμό που έχω και για τους δύο, και τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, θα διαφωνήσω. Και ούτε δέχομαι τις εξαλλοσύνες των ακροδεξιών και λοιπών ψεκασμένων, οι οποίοι φωνάζουν και κατηγορούν, αλλά ούτε στρατιώτες δεν πήγαν… Και αν κατατάχτηκαν, πήραν το απολυτήριο από το σπίτι τους.

Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα και δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του. Διότι η Τουρκία έχει στόχους και γνωρίζουμε ότι πάντα τους υλοποιεί ή, για να μην απόλυτος, προσπαθεί να τους υλοποιήσει.

Τον Φεβρουάριο στον Έβρο απέτυχε χάρις στην αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών και την υποστήριξη του ελληνικού λαού. Από τη μία στιγμή στην άλλη οι άνθρωποι στην Ελλάδα είδαν μία ελπίδα, ότι δηλαδή θα προστατευθεί η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία πάση θυσία.

Λόγω εκείνης της αντίδρασης, οι πολίτες περιμένουν και τώρα να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητά αποτελεσματικά. Είναι μία σχεδιασμένη επιθετικότητα, που στοχεύει και στα ιερά και στα όσια των πολιτών.

Επειδή θυμάμαι πως ξεκίνησε η υπόθεση των Ιμίων τόσο πιο πολύ προβληματίζομαι. Διότι τις 2-3 προηγούμενες μέρες πριν ξεσπάσει η κρίση, ακούγαμε από ελληνικά χείλη πως «δεν τρέχει τίποτα». Και μόνο το απόγευμα (ώρα Αμερικής) άρχισαν όλοι να τρέχουν και να μην φτάνουν όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τηλεφώνησαν στον τότε πρέσβη Λουκά Τσίλα και στον λομπίστα Έντι Μανάτο και τους είπαν πως η Ελλάδα και η Τουρκία οδηγούνται σε πόλεμο για τα Ίμια!

Για μένα είναι πολύ φρέσκα τα γεγονότα, επειδή ασχολήθηκα με την έρευνα των εγγράφων και τηλεγραφημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης. Χωρίς να είναι πρόθεσή μου η αμφισβήτηση των λόγων του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, η γνώμη μου και με βάση σοβαρές πληροφορίες που έφτασαν σε μένα είναι η παρακάτω… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ