“ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ” για πατριωτισμό…

«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων» έγραφε ο Σάμιουελ Τζόνσον και μάλλον θα προκαλούσε οποιονδήποτε εκφράζεται υποστηρικτικά για την πατρίδα του. Δυστυχώς όμως, η θέση του Βρετανού διανοούμενου επαληθεύεται πολλές φορές τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στους δύσοσμους διαδρόμους των Κοινοβουλίων. Ενόψει της αμφιλεγόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζουν τη φωνή των πολιτών.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στον Realfm, τέθηκε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα το ζήτημα της αρνητικής αντίδρασης του 70% των πολιτών στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Ο υπουργός απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να κοιτάω δημοσκοπήσεις. Όταν θεωρείς ότι είναι κάτι πατριωτικό και σωστό προχωράς!«. Ο Δημήτρης Βίτσας, που παραδέχτηκε πως δεν θυμόταν τι ανέφερε η ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ, έκανε μάλιστα αναφορά στο γεγονός ότι πολλοί δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με την εν λόγω Συμφωνία.

«Ο κόσμος που τοποθετείται δεν ξέρει και μερικοί νομίζουν ότι ο ΠΑΟΚ θα παίζει στη Βόρεια Μακεδονία του χρόνου. Δεν κάνει κάποιον πατριώτη επειδή φοράει χλαμύδα». Μήπως ο κ. Βίτσας είδε τον Μίκη Θεοδωράκη ή τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη (για να μείνουμε μόνο σ’ αυτούς) να κυκλοφορούν με χλαμύδα, ή να αγνοούν ποιο είναι το πρόβλημα; Μαζί τους και πολλοί διακεκριμένοι διεθνολόγοι.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι κατανοεί την «ευαισθησία» του κόσμου που είναι αντίθετος και ο ίδιος δηλώνει «έτοιμος να συζητήσει τα πραγματικά επιχειρήματα» με αυτόν τον κόσμο. Τι εννοεί ο κ. Βίτσας να συζητήσει; Τι σημαίνει κατανοεί την ευαισθησία του κόσμου; Δεν πρόκειται για διαφωνία που εκδηλώνεται σε μια παρέα με συντρόφους, ή στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός». Και βέβαια όλα αυτά κατόπιν εορτής… δηλαδή κατόπιν κύρωσης της Συμφωνίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας λοιδορεί… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ