“Εθνικό τυφέκιο”: Για να δούμε πόσο χρόνο θέλει το “σύστημα” να δώσει απάντηση!

Τις προηγούμενες μέρες η επικαιρότητα ανέδειξε την πρόταση που κατέθεσε ομάδα Ελλήνων που περιλαμβάνει Μηχανικούς, Σχεδιαστές, Ειδικούς και Εμπειρογνώμονες για τη δημιουργία “εθνικού τυφεκίου”. Για λόγους δεοντολογίας, η είδηση μεταδόθηκε σε αποκλειστικό δημοσίευμα του φιλικού μας ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Σύμφωνα με το ενδιαφέρον ρεπορτάζ, το όνομα του Ελληνικού Τυφεκίου Εφόδου είναι “ΑΟΡ”, το οποίο παραπέμπει σε βελτιωμένο τύπο ξίφους, το οποίο είναι “βαρύτερο, καλύτερα ζυγισμένο και αποτελεσματικότερο που εμφανίσθηκε στην Ελλάδα μεταξύ 1.200-1.000 π.Χ. ξεπερνώντας το ελαφρύτερο φάσγανο που ήταν κατάλληλο μόνο για νυκτικά πλήγματα”.

Όπως αναφερόταν, η σχεδιαστική ομάδα ενημέρωσε επισήμως την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, “για την ολοκλήρωση της φάσης σχεδίασης ενός σύγχρονου τυφεκίου υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα μπορούσε να είναι το Νέο Τυφέκιο Εφόδου που θα εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα Σώματα Ασφαλείας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DP, η ενημέρωση έγινε με την αποστολή σχετικού πληροφοριακού υλικού στις 27 Μαΐου. Διακινδυνεύοντας να χαρακτηριστούμε… ανυπόμονοι, δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι η πρώτη σκέψη που επισκέφθηκε το μυαλό μας διαβάζοντας την είδηση, είναι πόσο καιρό θα πάρει στο “σύστημα” να αντιδράσει επισήμως.

Έστω να απαντήσει αναφέροντας, “το λάβαμε, σας ευχαριστούμε, θα τα μελετήσουμε και θα επανέλθουμε”! Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε πολύ σύντομα, διότι μας έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες, ενώ μια σειρά από λογικές σκέψεις για την άμυνα της χώρας παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Οι πρώτες συζητήσειςμας μοιάζουν πολύ μίζερες και νομίζουμε ότι η πραγματική ουσία βρίσκεται αλλού.