“Έωλες & παρανοϊκές οι δηλώσεις της Αθήνας, ιερή ημέρα η 19η Μαΐου…”

“Η 19η Μαΐου 1919 είναι ένα μία είναι μία ιερή μέρα όχι μόνο για το έθνος μας καθώς τότε έγινε το πρώτο βήμα για τον εθνικοαπελευθερωτικό μας πόλεμο αλλά για όλα τα καταπιεσμένα έθνη που έχουν πολεμήσει κατά του ιμπεριαλισμού. Οι έωλες και παρανοϊκές δηλώσεις του Ελληνικού κοινοβουλίου και των αρχών του, που γίνονται μία τέτοια μέρα με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919, δεν είναι συμβατές ούτε με τις ιστορικές αλήθειες αλλά ούτε και με τις αξίες του 21 αιώνα.

“Στο ότι το 1918 μετά τη λήξη του Α Παγκοσμίου πολέμου η Κωνσταντινούπολη ήταν η μόνη πρωτεύουσα υπό κατοχή προστέθηκε η εισβολή του ελληνικού Στρατού στη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919 και αυτή η πικρή η εισβολή μετατράπηκε σε μία αδικαιολόγητη, σχεδιασμένη και ντροπιαστική εισβολή που έγινε πεδίο αγριοτήτων. Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι πριν περάσουν πέντε μήνες από την εισβολή, οι διαστάσεις των αγριοτήτων, ήταν τόσο σοβαρές που επέβαλαν την σύσταση Συμμαχικής Επιτροπής Διερεύνησης.

“Η ελληνική ηγεσία που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την δική της ιστορία πρέπει να θυμηθεί τις εκθέσεις της επιτροπής διερεύνησης των συμμαχικών χωρών, όπως και το σχετικό άρθρο της συνθήκης της Λωζάνης σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου. το άρθρο 59 της συνθήκης της Λωζάνης καθόρισε ότι οι πράξεις που διέπραξε ο ελληνικός στρατός που κατέλαβε την Ανατολία ήταν αντίθετες με το νόμο του πολέμου.

“Το γεγονός επίσης ότι μετά την ίδρυση της δημοκρατίας της Τουρκίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος το 1934 πρότεινε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για το ότι σήμερα ανεύθυνη ανεύθυνοι πολιτικοί και ριζοσπαστική κύκλοι, επιχειρούν μία αντίστροφη ανάγνωση της ιστορίας. Η Ελλάδα που παραμένει αδιάφορη στις εκκλήσεις μας για επίλυση μέσω διαλόγου των προβλημάτων μας στις διμερείς μας σχέσεις, είναι ανάγκη να διαβάσει καλά την αλλαγή του κόσμου και να κρατήσει το χέρι που της απλώνουμε.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ