“Εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας…”

Μία νέα διάσταση κέρδισαν οι συνεχώς εξελισσόμενες σχέσεις Τουρκίας και Ουκρανίας στην αμυντική βιομηχανία. Ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας Όλεγκ Ουρούσκι που μόλις τοποθετήθηκε και είναι υπεύθυνος για τους τομείς της στρατηγικής, έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό επιλέγοντας την Τουρκία. Μαζί του ήρθε μία μεγάλη ομάδα η οποία είχε σημαντικές συνομιλίες στην Τουρκία.

Η ουκρανική επιτροπή επισκέφτηκε την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) και εκεί με την τουρκική επιτροπή, εξέτασαν τις διμερείς σχέσεις στο πλαίσιο της αμυντικής βιομηχανίας. Στις συνομιλίες αυτές προήδρευσαν ο Ισμαήλ Ντεμιρ της SSB και ο Όλεγκ Ουρούσκι. Ο Ισμαήλ Ντεμίρ στην ανακοίνωση που έκανε από το λογαριασμό του στα social media ανέφερε πως “Συναντηθήκαμε στην Διεύθυνση μας, με τον αντιπρόεδρο της Ουκρανίας και υπεύθυνο στρατηγικής Όλεγκ Ουρούσκι και την συν αυτώ επιτροπή του. Υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας σχετικά με τα θέματα στα οποία συνεργάζονται οι δύο χώρες”.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Αντόνοφ πού είναι μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες αεροπορίας και διαστήματος της Ουκρανίας, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Διευθύνων σύμβουλος της Αντόνοφ, αφότου ανέλαβε καθήκοντα έκανε την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό στην Τουρκία. Στα πλαίσια της επίσκεψης εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες για τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας για τα Αντόνοφ. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή