“Εμφύλιος” Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για τα Rafale!

Άνω – κάτω η Βουλή για τα Rafale. Οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ και προέδρου της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Θανάση Δαβάκη και ο τσακωμός με τον κ. Γκιουλέκα.

Στον αέρα τίναξαν την συζήτηση για την έγκριση των Γαλλικών μαχητικών Rafale στη Βουλή οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ και προέδρου της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Θανάση Δαβάκη, περί απαράδεκτης και πρωτοφανούς διαδικασίας που δεν έχει καλύψει τα τεχνικά ζητήματα του όπλου συμπεριλαμβανομένων «κρίσιμων παραμέτρων».

Το θέμα προέκυψε όταν ο κ. Δαβάκης πληροφορήθηκε ότι δεν θα συνεδριάσει ξανά για τα Rafale η επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, την οποία αποδέχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κώστας Γκιουλέκας. Παρεμβαίνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης ο κ. Δαβάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη και πρωτοφανή διαδικασία και μάλιστα τόνισε, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του υπουργού Άμυνας ότι δεν έχουν καλυφθεί τα τεχνικά ζητήματα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει καβγάς μεταξύ του κ. Δαβάκη και τον κ. Γκιουλέκα να κόβει τα μικρόφωνα της τηλεδιάσκεψης και να διακόπτει για αρκετή ώρα η συνεδρίαση. Τελικά, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αποφασίστηκε μετά από έντονες αντιπαραθέσεις να διεξαχθεί αύριο η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής όχι στη Βουλή αλλά στην αίθουσα Καποδίστριας του υπουργείου Άμυνας προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ