“Έλληνες” σε τουρκικό κανάλι… φασίστες οι ήρωες της ΕΟΚΑ και άλλα φαιδρά

Επέλεξε την 20η Ιουλίου το τουρκικό κανάλι ΤRT να προβάλει το ντοκυμαντέρ “Οι νεοναζί της Μεσογείου”. Στο κομμάτι που αφορά την Κύπρο, γίνεται αναφορά στο ΕΛΑΜ. Όμως δε μένουν εκεί… Αισχρές και απαράδεκτες είναι οι αναφορές για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Τις πληροφορίες στο ΤΟΥΡΚΙΚΟ κανάλι τις έδωσαν… ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ “συμπατριώτες” μας. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ! Αποκαλούν τους ήρωες και τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ μας φασίστες κι ότι είναι με βάση εκείνη την ιδεολογία που εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας.

Προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο αγώνας έγινε για να εξοντωθούν οι κομμουνιστές και οι τουρκοκύπριοι.
Θα δείτε εικόνες από αγιασμό στα ελληνικά μας σχολεία και παιδιά που κάνουν παρέλαση με λάβαρα και σημαίες στον δρόμο και θα ακολουθεί ένα εμετικό λογύδριο το οποίο θα χαρακτηρίζει την εκπαίδευση στην Κύπρο φασιστική!

Θα δείτε ζωγραφιές παιδιών που φτιάχτηκαν στα σχολεία μας και δείχνουν την αγανάκτηση για την τουρκική θηριωδία να θεωρούνται απόδειξη της υποκίνησης μίσους που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς. Είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;

Αξίζει μια μόνο αναφορά στον Δώρο Πολυκάρπου, τον αντίστοιχο Κωνσταντίνου της Κύπρου, επικεφαλής του ΚΙΣΕ που στις 31 Ιανουαρίου έγραφε, απαντώντας σε δημοσιογράφο: “Να θυμίσουμε στον φασίστα δημοσιογράφο της Αλήθειας ότι ο Αττίλας Ι αποκατάστησε την έννομη τάξη που οι ομοϊδεάτες του ανέτρεψαν σ΄αυτόν τον τόπο! Ο Αττίλας ΙΙ πιθανόν να σας αναγκάσει σε λύση του Κυπριακού και ο 3ος ενδεχομένως να μας γλιτώσει απ΄την αρία σας φυλή”.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ