“Δυνητικό ενδιαφέρον”: ΠΕΝΤΕ χώρες ίσως θελήσουν να αποκτήσουν Armata…

Τουλάχιστον πέντε χώρες θα μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την προμήθεια των ρωσικών αρμάτων μάχης T-14 Armata, όπως γνωστοποιείται σε δημοσίευμα του «National Interest». Σύμφωνα με το περιοδικό, ανάμεσα σ’ αυτές τις χώρες συγκαταλέγεται και η Ινδία, η οποία δυνητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει την αγορά των ρωσικών αρμάτων.

Ο συντάκτης του άρθρου, συγκεκριμένα, εξηγεί ότι τα άρματα μάχης δυτικού τύπου, όπως τα Leopard 2A7 και MIA2 Abrams, είναι ακατάλληλα για το έδαφος της Ινδίας. Την ίδια ώρα, το Arjun Mk. 2, το οποίο παράγεται στο εσωτερικό της ασιατικής χώρας, έχει «φθαρεί» από την κακή φήμη του προκατόχου του, Arjun Mk. 1.

Μία ακόμη παγκόσμια δύναμη, η οποία θα μπορούσε να αποκτήσει τα ρωσικά Τ-14 είναι η Κίνα, ενώ ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει και από τη Μέση Ανατολή και από τη Βόρεια Αφρική. Στο επίμαχο δημοσίευμα, χαρακτηριστικά, αναφέρονται οι χώρες Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος και Αλγερία. Μάλιστα, στο άρθρο υπογραμμίζεται η σημασία ενίσχυσης των αμυντικών σχέσεων της Ρωσίας με τις προαναφερθείσες χώρες.