“Διάλογος με τα τουρκικά πολεμικά σεργιάνι στην κυπριακή ΑΟΖ γίνεται;”

Θα επιμείνω και σήμερα στο θέμα του ελληνοτουρκικού διαλόγου, καθώς εντοπίζουμε μία άνευ προηγουμένου «πρεμούρα» για την έναρξη συνομιλιών -διαπραγματεύσεων, πρέπει να γράφουμε- μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Μπορεί οι Έλληνες αξιωματούχοι να πιστεύουν ότι πρόκειται για «εξαιρετική διπλωματική κίνηση» η επιμονή τους να δηλώνουν καθημερινά και σε κάθε ευκαιρία ότι είναι πανέτοιμοι για διάλογο. Αλλά ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτή η επιμονή.

Μα υπάρχει έστω και ένας στη διεθνή κοινότητα, ο οποίος πιστεύει το αντίθετο; Ακόμα και οι φιλότουρκοι Γερμανοί, που μονίμως είναι εναντίον μας, το γνωρίζουν.

Ομιλούν με τον Ταγίπ Ερντογάν και ξέρουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που καταθέτει. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο για καμία κουβέντα. Θα παραστεί σε συνομιλίες/διαπραγματεύσεις μόνο αν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεχθεί εκ των προτέρων συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Υπάρχει και ένα σοβαρότατο ζήτημα, που όταν το θέτω εκνευρίζονται οι εκπρόσωποι της αθηναϊκής ελίτ. Αλλά είναι ένα βασικό ερώτημα: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ