CEO INITIATIVE 2020: Επιστροφή εν μέσω πανδημίας

Το CEO INITIATIVE Virtual Forum επιστρέφει στις 26 Νοεμβρίου, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Στην σκιά της πανδημίας, η προστασία της δημόσιας υγείας, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η δημοκρατία, αναδεικνύονται στα πιο καυτά θέματα παγκοσμίως και η ενσωμάτωση ενός σκοπού στην εταιρική στρατηγική των επιχειρήσεων αποτελεί προϋπόθεση για την βελτίωση της κοινωνίας, αλλά και της οικονομικής τους αξίας. Η ηγεσία βρίσκεται στο επίκεντρο και απαιτεί ηθική στην εταιρική διακυβέρνηση, δικαιοσύνη, συμπερίληψη, για έναν δίκαιο κόσμο χωρίς αποκλεισμούς.

CEO INITIATIVE 2020
Από το FORTUNE GREECE και την εταιρεία TSOMOKOS
Doing Well by Doing Good

*Το CEO INITIATIVE Forum θα μεταδοθεί μέσω του FortuneGreece.com και στα social media του Fortune Greece και της Τsomokos.
THE AGENDA

11:00 – Opening Remarks
Aναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece
Tάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece
Γιάννης Θωμάτος, Αντιπρόεδρος, Delphi Economic Forum

11:15 – Restructuring the National Health System
Η πανδημία του κορωνοϊού μας έδωσε μια μοναδική στα χρονικά ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον κλάδο της Υγείας. Τι μάθαμε από την πανδημία μέχρι σήμερα; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη;

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών
Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος, Σωτηρία, Πρόεδρος, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας
Γιάννης Τούντας, Καθ. Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Chair: Θοδωρής Γεωργακόπουλος, διαΝΕΟσις

11:40 – Innovative Collaborations and Research for Better Health
Στην πανδημία αποδείχθηκε πόσο αλληλένδετες είναι η Υγεία και η Οικονομία. Πλέον οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ, ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο για καινοτόμες συνεργασίες. O ρόλος της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η συνεργασία των φαρμακοβιομηχανιών για έναν δίκαιο κόσμο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Γενεύης
Susanne Kohοut Country President & Managing Director, Novartis Hellas
Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, LSE

Chair: Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής Ε.ΕΝ.Ε – Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

12:05 – How Science and technology reshape the world of tomorrow
Η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση θέτουν την επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία στο επίκεντρο. Η ενίσχυση της επιστήμης αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής της ΕΕ και, σε συνδυασμό με την καινοτομία και την τεχνολογία, αποδεικνύονται καταλύτες στην εξεύρεση λύσεων για τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε: από την προστασία της δημόσιας υγείας, μέχρι τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος σε μια συζήτηση με τον Δημήτρη Μανιάτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream και την Εύα Καϊλή, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

12.30 – Meeting the moment
Τρεις μοναδικές προσεγγίσεις από τρεις επικεφαλής, για το πώς, εν μέσω πανδημίας, διατήρησαν το εργατικό δυναμικό τους εστιασμένο και με κίνητρο, πώς προσάρμοσαν τα workflows, πώς προώθησαν τον μετασχηματισμό της επιχείρησής τους παρά τις συνέπειες της πανδημίας και πώς φαντάζονται την επόμενη μέρα, αλλά και τη σχέση τους με τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους συνεργάτες τους και την κοινωνία.

Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια, Google NA Eυρώπης
Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού, Ίδρυμα Ωνάση
Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, METRO

Chair: Σταμάτης Ζαχαρός , News Anchor Action24, Journalist Athens Voice, Parapolitika

12.55 – Decisive actions to emerge stronger in the next normal
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita σε ένα one on one interview με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece.

13:15 – Unlocking Technology for the Global Goals
Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αναδιαμορφώνει κλάδους και αλυσίδες αξίας, τις επιστημονικές ανακαλύψεις, την ανθρώπινη εμπλοκή, ακόμη και την εθνική οικονομική ισχύ, με πρωτοφανή ταχύτητα και σε εξίσου πρωτοφανή κλίμακα. Ωστόσο, παρόλο που το δυναμικό των τεχνολογιών όπως το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη και το διαδίκτυο των πραγμάτων για την αντιμετώπιση μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων είναι τεράστιο, δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως. Ποιοι είναι οι βασικοί τεχνολογικοί enablers που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την επιτάχυνση της καινοτομίας;

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε ένα one on one interview με τον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief, Fortune Greece.

13.35 – Driving Business Transformation Through Technology
Στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, βασική προϋπόθεση για να πετύχει ένας επιχειρηματικός μετασχηματισμός είναι η τεχνολογία. Ο ρόλος των τεχνολογικών λύσεων και εργαλείων, της διαχείρισης των δεδομένων και της ασφάλειας έγινε ακόμη πιο σημαντικός εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Δύο ξεχωριστά firechat sessions με τους:

– Matthias von Blohn, Vice President, EMEA Insight & Customer Strategy, Oracle

– Nίκος Δημάκος, Partner, KPMG Greece

Chair: Βασίλης Σαμούρκας, Deputy Editor, FortuneGreece

13.55 – Break

14.00 – Stakeholder Capitalism isn’t a choice. It’s an Imperative
Ο «καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών» που έρχεται να αντικαταστήσει τον «καπιταλισμό των μετόχων» αποτελεί το πιο καυτό θέμα συζήτησης παγκοσμίως. Η σημασία του σκοπού στις επιχειρήσεις.

Introduced by Aναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece

Alan Murray CEO, Fortune USA

In Conversation with

Andrew N Liveris AO Former Chairman and Chief Executive Officer of The Dow Chemical Company

14.30 – Leadership Next
Η έντονη μεταβλητότητα, οι ραγδαίες αλλαγές λόγω της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και η πανδημία Covid-19 αλλάζουν το στυλ ηγεσίας και απαιτούν νέα χαρακτηριστικά από τους επικεφαλής των εταιρειών, που καλούνται να λειτουργήσουν «out of the box».

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒ και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, TITAN Cement Group

in conversation with

Αντώνης Παπαδημητρίου, President and Treasurer of the Onassis Foundation

Chair: Αναστασία Παρετζόγλου, Brand manager Fortune Greece

15.00 – Τhe Future of Health
Michel Vounatsos, CEO Biogen

In Conversation with

Απόστολος Μαγγηριάδης, Δημοσιογράφος, ΣΚΑΙ

15.20 – Climate Crisis & Equity
Οι εταιρείες καλούνται σήμερα να επενδύσουν στην εξάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων από τις δραστηριότητές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να πρωτοστατήσει στην πολιτική για το κλίμα; Μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της σύνδεσης ρύπανσης και θνησιμότητας, εάν ο ιδιωτικός τομέας δεν αναλάβει πρωτοβουλίες; Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και η «πράσινη» ατζέντα μας αφορά όλους.

Μανούσος Μανουσάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΔΜΗΕ
Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος, AVIS

Chair: Απόστολος Μαγγηριάδης, Δημοσιογράφος, ΣΚΑΙ

15.45 – Getting To Net Zero
Με τις συναρπαστικές εμπειρίες μιας εξερευνήτριας που λατρεύει την περιπέτεια και έχει επισκεφθεί τα σκληρότερα περιβάλλοντα του πλανήτη, η Bernice Notenboom θα παρουσιάσει μια σαφή εικόνα της συζήτησης γύρω από το κλίμα, μακριά από τη σύγχυση που επικρατεί, ανοίγοντας τον διάλογο για την την αειφορία, παρέχοντας μια ειλικρινή σύνοψη της κατάστασης του πλανήτη μας.

Keynote speaker: Bernice Notenboom, Climate Journalist, Explorer, Filmmaker

Chair: Μαρία Νικόλτσιου, Anchor at Alpha TV, Journalist

16.05 – Sustainability, the New Business Competitive Advantage
Στον 21ο αιώνα, η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αποτελεί μόνο θέμα επιβίωσης. Είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων. Την ώρα που όλες οι εταιρείες επιδιώκουν να αφήσουν το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα, η ερώτηση παραμένει: Πόσες από αυτές έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα και πόσες επιθυμούν να ενισχύσουν τις θετικές επιπτώσεις της δραστηριότητάς τους προς όφελος της κοινωνίας, ενισχύοντας, παράλληλα, την οικονομική αξία της εταιρείας τους;

Γιώργος Σεραφείµ, Prof. of Harvard Business School, Co-Founder of KKS Advisors

In Coversation with

Μαριάννα Σκυλακάκη, Eκδότρια και αρχισυντάκτρια, αθηΝΕΑ

16.25 – Making Sustainability Count
Η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και η ηθική στην εταιρική διακυβέρνηση βρίσκονται στον πυρήνα της νέας εταιρικής κουλτούρας. Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν την απόδοσή τους στους τομείς αυτούς μεσούσης της πανδημίας και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα αντικατοπτρίζεται και στη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων;

Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Sani/Ikos (ΤΒC)
Δημήτρης Κουτσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Deloitte Eλλάδας
Χρήστος Μπαλάσκας, Γεν. Διευθυντής Ελλάδας, EldoradoGold

Chair: Mαριάννα Σκυλακάκη, Εκδότρια και αρχισυντάκτρια, αθηΝΕΑ

17.00 – Who will be the winners in the post-pandemic economy
Την ώρα που οι ηγέτες των επιχειρήσεων καλούνται να δώσουν λύσεις σε έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους της σύγχρονης ιστορίας μας και η εταιρική φήμη βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι CEOs δεν ήταν ποτέ τόσο πολύπλοκες. Πώς μπορεί η κρίση του κορονοϊού να αποτελέσει ένα κάλεσμα αφύπνισης για μια οικονομία χωρίς αποκλεισμούς; Ποιες είναι οι ενέργειες που θα αναδείξουν τους νικητές στη νέα κανονικότητα; Οι εταιρείες πρέπει να συνεχίσουν τις επενδύσεις που ενισχύουν την οικονομία, ενισχύουν την απασχόληση, στηρίζουν την κοινωνία και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (πελάτες, προμηθευτές, εργαζόμενους).

Kώστας Γεράρδος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Πλαίσιο
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Accenture
Βασίλης Σταύρου, Βrand President, AB Bασιλόπουλος

Chair: Μαρία Aκριβού, Senior Editor, Fortune Greece

17.30 – A new Growth Strategy for Greece
Πώς μπορεί η Ελλάδα να συγκεντρώσει «βιώσιμες» επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάκαμψη; Πόσο μεγάλο είναι το στοίχημα της ορθής αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, για το restart της ελληνικής οικονομίας; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας που πρέπει να αξιοποιήσουμε και πώς μπορούν οι εταιρείες να δημιουργήσουν αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να προσελκύσουν κεφάλαια; Η νέα κανονικότητα απαιτεί υπεύθυνες επενδύσεις και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Lamda Development
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας
Θόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Chair: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief Fortune Greece

18.00 – The Future of Work
Οι αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε και επικοινωνούμε είναι ραγδαίες και ήρθαν για να μείνουν. Την ώρα που συντελείται ένας ολικός επανασχεδιασμός του μοντέλου εργασίας με βασικούς πρωταγωνιστές την τεχνολογία, την τηλεργασία, την ευελιξία και τη δια βίου μάθηση, οι δεξιότητες των εργαζομένων επαναπροσδιορίζονται, κανείς δεν εξαιρείται, ενώ οι προτεραιότητες των επικεφαλής αλλάζουν.

Χρήστος Μισαηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, IWG
Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας
Ρεβέκκα Πιτσίκα, Iδρύτρια και CEO, People for Business
Aναστάσιος Σπανίδης, Founder & CEO, Generation-Y

Chair: Mαρία Ακριβού, Senior Editor, Fortune Greece

18.30 -Έμποροι και επιχειρηματίες αλλάζουν τη ροή μιας κοινωνίας: Η περίπτωση του 1821
Κeynote Speech:

Μαρία Δ. Ευθυμίου, Ιστορικός, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

18.45 Closing Remarks