“Αττίλας III”, η Ελλάδα “γονατισμένη” και ο Κονδύλης που επαληθεύθηκε…

Η αποστολή του «Πορθητή» και του γεωτρύπανου «Φατίχ» εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, και ειδικότερα στα Οικόπεδα 4 και 5 νότια της Πάφου, που δεν έχουν ακόμα αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, αντικειμενικά συνιστά τρίτη εισβολή, είναι ένας Αττίλας ΙΙΙ για την μαρτυρική Μεγαλόνησο. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν, ότι το προσωποπαγές νεοθωμανικό καθεστώς Ερντογάν, κινούμενο ως «σκιέρ» εν μέσω των ρευστών γεωπολιτικών ανακατατάξεων, χωρίς σταθερές, για την επίτευξη του στόχου του, που είναι ο αυτόνομος ισχυρός περιφερειακός ρόλος της Τουρκίας, έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ
ΠΗΓΗ: SLpress

Οι επιθετικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή από τον 28ο Μεσημβρινό νότια της Ρόδου έως και τον 32ο Μεσημβρινό δυτικά της Ρόδου), έχουν στόχο να λάβει ισχυρά ανταλλάγματα από τον διαφαινόμενο υπόγειο πλούτο της περιοχής. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν ένα κρίσιμο τεστ για τα αντανακλαστικά της Ελλάδος και της Κύπρου, αφού πρόκειται για την πιο επιθετική ενέργεια από το 1974, μετά την απόβαση του Αττίλα I.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Τουρκία, στις στιγμές αδυναμίας του Ελληνισμού, επιχειρεί επιθετικές παράνομες ενέργειες, εγκολπώνοντας εθνικά τμήματα. Το 1974, αξιοποιώντας τον προδοτικό και ηλίθιο ρόλο της Χούντας των Συνταγματαρχών, εισέβαλε στο Νησί της Αφροδίτης, χωρίς ουσιαστικά αντίσταση, κάνοντας αντί για απόβαση, επιβίβαση.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την ανηλεή μνημονιακή κηδεμονία και την πρόσδεση στα δεσμά των δανειστών για τα επόμενα ενενήντα εννέα χρόνια με υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, η Ελλάδα εμφανίζεται αποδυναμωμένη σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αποτελώντας το «ιδανικό θύμα» του τουρκικού πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου.

Παράλληλα, η Τουρκία με τις ενέργειες αυτές επιδιώκει να τεστάρει και τις πραγματικές αντιδράσεις των δυνάμεων, που έχουν άμεσα συμφέροντα στην περιοχή (ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ), εν σχέσει με την έρευνα και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων.

Η κατάσταση αυτή της παράλληλης οικονομικής χρεοκοπίας και της μειώσεως της στρατιωτικής ισχύος της Ελλάδος, με ορατό κίνδυνο την «δορυφοροποίησή» της από την Τουρκία, είχε προβλεφθεί σε ανύποπτο χρόνο με απόλυτη ενάργεια από τον Παναγιώτη Κονδύλη.

Το 1994, ο μεγάλος Έλληνας στοχαστής, στο επίμετρο της εκδόσεως του σπουδαίου έργου του «Θεωρία του Πολέμου», ανέλυσε τις ελληνοτουρκικές διαφορές και τον στρατιωτικό συσχετισμό των δύο χωρών.

Είχε προηγηθεί ο εμβληματικός πρόλογός του το 1993, στο βιβλίο του «Η παρακμή του αστικού πολιτισμού», όπου με έξοχο τρόπο περιέγραψε διεξοδικά και σε βάθος τις διαχρονικές πληγές και στρεβλώσεις του νεοελληνικού κράτους.

Στα κείμενα αυτά προχώρησε σε δύο προφητικές προβλέψεις, ήτοι ότι η χώρα μας, εάν δεν άλλαζε ριζικά το πελατειακό και παρασιτικό πολιτικό και οικονομικό σύστημά της, θα οδηγούνταν σε χρεοκοπία και ότι η ισορροπία της ισχύος μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, που τότε ήταν σε οριακό επίπεδο, θα άλλαζε δραματικά σε βάρος της χώρας μας τις επόμενες δεκαετίες. Οι προβλέψεις αυτές επαληθεύθηκαν με οδυνηρό τρόπο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΦΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ