“Αρρυθμίες” του Εθνικού μας Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής… “να τα βρούμε”

Μάλλον βαρετό θα χαρακτήριζε κανείς το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 13ης Μαΐου, αν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ειπώθηκαν κουβέντες που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο υπουργός Εξωτερικών, ρωτήθηκε για το εάν η ακύρωση της άσκησης “Καταιγίς” συνδέεται με κάποιον τρόπο με την Τουρκία.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΑΚΙΝΟΣ
ΠΗΓΗ: SLpress

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε στον υπουργό Άμυνας για απαντήσεις. Η σημειολογία του λόγου του, μάλιστα, δεν άφησε αμφιβολία στα μέλη του Συμβουλίου για την πρόθεσή του να πάρει αποστάσεις.

Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι το δόγμα του υπουργού Εξωτερικών είναι πάση θυσία να μην στρατιωτικοποιηθεί η ελληνοτουρκική κρίση. Το είπε και στο Συμβούλιο. Το δόγμα του, εξάλλου, έχει υιοθετήσει δημόσια η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της.

Όταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην ακύρωση της άσκησης, σχολίασε ότι είναι σαν να φοβόμαστε και να ανασάνουμε για να μην αντιδράσει η Τουρκία, ο Νίκος Δένδιας –σύμφωνα με πληροφορίες– αναρωτήθηκε φωναχτά: γιατί άραγε είναι κακό να υπάρχει συνεννόηση με την Τουρκία, όταν αυτή μπορεί να μειώσει την ένταση.

Αν ο υπουργός πιστεύει ότι η μονομερής ακύρωση ελληνικών ασκήσεων είναι ο σωστός τρόπος για μείωση της έντασης, εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο τρόπος που μίλησε ο υπουργός ήταν τόσο μονοδιάστατος και απόλυτος, που ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Πέτρος Ευθυμίου παρενέβη. Του είπε ότι η σωστή διατύπωση είναι… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ