“Αποτυχημένος και ψεύτης ο Ερντογάν”… καταρρέει η τουρκική οικονομία

Με δύο αναρτήσεις του μέσα σε λίγες ώρες ο Στηβ Χάνκε, οικονομολόγος του διάσημου αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, χτυπάει τον Ερντογάν τόσο για τη στάση του στη Μεσόγειο, όσο και για τα μαγειρέματά του στα στατιστικά του τουρκικού πληθωρισμού. Στην πρώτη του ανάρτηση, στην οποία παραθέτει δημοσίευμα του BBC για τις εκατέρωθεν ασκήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Χάνκε, οποίος έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τα… Erdoganomics, σχολιάζει:

«O Ερντογάν συνεχίζει. Η Τουρκία θα διεξαγάγει ναυτικές ασκήσεις ανοιχτά της Κρήτης (δηλαδή της Ελλάδας). Ο Ερντογάν θα έπρεπε να εστιάζει στο να διορθώσει τις οικονομικές του αποτυχίες παρά να προκαλεί τους γείτονες της Τουρκίας. Ξεχάστε τα επίσημα στατιστικά. Ο τουρκικός πληθωρισμός τρέχει με 29.33% σύμφωνα με τις δικές μου μετρήσεις».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Χάνκε επανέρχεται σχολιάζοντας: «Τα ελληνικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία συγκρούστηκαν στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι προκλήσεις του Ερντογάν συνεχίζονται. Είναι μία ακόμη περίπτωση των επικίνδυνων και τρελών κινήσεων του Ερντογάν προς το πουθενά», γράφει συνοδεύοντας μάλιστα την ανάρτησή του με το σκίτσο που βλέπετε κατωτέρω: Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή