“Αποκαλυπτήρια” κομμάτων με αφορμή τα Rafale… ρεσιτάλ αβελτηρίας κάποιων

«Η παράταξη της ΝΔ διαχρονικά και σθεναρά στηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, Γιάννης Βρούτσης, υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για την απόκτηση των 18 υπερσύγχρονων γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών. Σημειώνουμε ότι με ευρεία πλειοψηφία από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, υπερψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, με διαφορετικό σκεπτικό το κάθε ένα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε το 2021 ως μια ξεχωριστή χρονιά. Ένα έτος-ορόσημο που το πολιτικό σύστημα οφείλει να δείξει πρώτο στοιχεία ωριμότητας. Μπροστά μας είπε, έχουμε δύο εμβληματικά νομοσχέδια: την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας μας προς τα δυτικά κατά 12 ναυτικά μίλια και σήμερα την απόκτηση των 18 Rafale, ενός ολοκληρωμένου συστήματος το οποίο αγοράζεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, και αλλάζει τις ισορροπίες προς όφελος της Ελλάδας.

Ειδικότερα επισήμανε ότι «οι πύραυλοι τύπου Meteor που διαθέτουν, δίνουν τη δυνατότητα απόλυτης υπεροπλίας στο Αιγαίο». Τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις που κλήθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και έδωσαν την απάντηση που έπρεπε στην Τουρκία, με τον τρόπο που έπρεπε, το προηγούμενο δύσκολο διάστημα. Επέκρινε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, λέγοντας πως «θα κριθούν από την Ιστορία. Διότι τα επιχειρήματα κάτω από την οποία μπήκε αυτό το ‘όχι’ τους, μόνο ως αστεία μπορεί να ακουστούν». Αντίθετα, είπε πως «το ‘ναι’ με τους πολλούς αστερίσκους που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλοδεχούμενο».

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αναγκαζόμαστε…
«Το 2020 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τον επανεξοπλισμό της χώρας, ήταν μια κακή χρονιά. Με το Όρουτς Ρέις και τα πολεμικά σκάφη της Τουρκίας στα 6 μίλια από τα νησιά μας, για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και για τις ένοπλες δυνάμεις μας δεν ήταν μια καλή χρονιά» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Ραγκούσης.

Διευκρίνισε πως «εμείς αναγκαζόμαστε να πούμε ‘ναι’ στην απόκτηση των Rafale» αλλά στην πραγματικότητα, «αυτό είναι ένα «ναι» στην εθνική άμυνα, στην ακεραιότητα της πατρίδας μας, απέναντι στην ιστορική και πατριωτική ευθύνη που προφανώς έχουμε και πρέπει να πάρουμε ένα μέρος αυτής». Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή