“Από το επίδομα θα κρατούνται τα πρόστιμα σε πρόσφυγες – μετανάστες”

Στη λήψη μέτρων για κρούσματα κορονοϊού σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης καθώς και στον τρόπο που θα καταβάλλονται τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αποκάλυψε ακόμα ότι γίνονται συζητήσεις ώστε να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές, με στόχο να περιοριστεί κι άλλο η κίνηση τους, ενώ σημείωσε ότι τα πρόστιμα που βεβαιώνονται θα κρατούνται από το μηνιαίο επίδομα που παίρνουν.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στην έξοδο των δομών, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στην κυκλοφορία εντός των δομών. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η εμφάνιση κρουσμάτων σε δομές είναι λογικό να υπάρξει ωστόσο έχουν ληφθεί μέτρα, ενώ θα γίνουν και προσλήψεις.

Αναφέρθηκε στις υγειονομικές μονάδες που έχουν δημιουργηθεί στις δομές και στην εντατική ενημέρωση όσων διαβιούν σε αυτές. Σύμφωνα με τον ίδιο οι έλεγχοι για τυχόν κρούσματα σε μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά είναι καθημερινοί, ωστόσο, όπως είπε μέχρι στιγμής όλα έχουν βγει αρνητικά.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK