Πύραυλος Patriot PAC 3 CRI αναχαιτίζει πύραυλο κρουζ, σε απόσταση ρεκόρ

Ένα αναβαθμισμένος Patriot 3 (PAC-3) αναχαίτισε επιτυχώς έναν πύραυλο τύπου cruise σε απόσταση ρεκόρ, ανακοίνωσαν οι Lockheed Martin και Northrop Grumman. «Το βλήμα (Cost Reduction Initiative – CRI) του PAC-3 της Lockheed Martin αναχαίτισε επιτυχώς εναέρια απειλή (ABT) σε απόσταση ρεκόρ, σε μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεδίο βολής του White Missile στο Νέο Μεξικό», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Northrop Grumman τόνισε στην δική της ανακοίνωση ότι η δοκιμή απέδειξε την αξία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Μάχης του Στρατού των ΗΠΑ στον τομέα της ανίχνευσης, του εντοπισμού και της ενασχόλησης με μια απειλή σε χαμηλό υψόμετρο σε απόσταση πολύ πέρα από το όριο της εμβέλειας του σημερινού συστήματος Patriot.

«Η δοκιμή σηματοδότησε την μεγαλύτερη απόσταση που το PAC-3 CRI έχει ποτέ αναχαιτίσει μια απειλή, ενώ το σύστημα είναι ενσωματωμένο στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Μάχης και Πυραυλικής Άμυνας (AIAMD), συνεπικουρούμενο από τους πολλούς αισθητήρες του Ολοκληρωμένου Δικτύου Ελέγχου Πυρός», δήλωσε η Northrop Grumman.

Τα PAC-3 CRI και MSE αποτελούν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας υψηλών ικανοτήτων που υπερασπίζονται στόχους υψηλής αξίας έναντι εισερχόμενων απειλών, συμπεριλαμβανομένων τακτικών βλημάτων, πυραύλων cruise και αεροσκαφών, πρόσθεσε η Lockheed Martin.