Πρόστιμο 100 ευρώ σε εργαζόμενη στο “Γ. Γεννηματάς” γιατί κάπνιζε

Πρόστιμο 100 ευρώ επιβλήθηκε σε εργαζόμενη που κάπνιζε μέσα στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» κατ’ εφαρμογή του αντικαπνιστικού νομού και μετά από έλεγχο του τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, που διενεργήθηκε στις 8 Αυγούστου.

Η εργαζόμενη, όπως αναφέρεται, κάπνιζε μέσα σε γραφείο της γραμματείας της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων κι έτσι της επιβλήθηκε το πρόστιμο των 100 ευρώ.Το γεγονός έγινε γνωστό από το σχετικό έγγραφο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα iatropedia.gr.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο έλεγχος έγινε κατόπιν παραπόνων που υπέβαλε ο κ. Ανδρέας Μπαρδάκης και κατά τη διάρκεια αυτού απουσίαζε με κανονική άδεια ο προϊστάμενος της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, το υπουργείο Υγείας είχε αποστείλει εγκύκλιο για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Με την εγκύκλιο, το υπ. Υγείας υπενθύμιζε στους αρμόδιους φορείς τις υποχρεώσεις που έχουν βάσει νόμου για την ενημέρωση του κοινού, την τήρηση της απαγόρευσης καπνίσματος όπου επιβάλλεται, αλλά και την αποστολή των σχετικών στοιχείων και δεδομένων στο υπουργείο. Στο πλαίσιο αυτό, αυστηρά πρόστιμα περιμένουν τους επαγγελματίες οδηγούς αλλά κι αυτούς που οδηγούν με τσιγάρο και ανήλικο παιδί μέσα στο όχημα.