Προσδεθείτε… οι Τούρκοι έτοιμοι για νέα ετήσια άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”

Σε μια εποχή που η Τουρκία δέχεται πολλαπλά μηνύματα από τις ΗΠΑ για τη στάση της στην ευρύτερη περιοχή και ο Ερντογάν πληρώνει λομπίστες στην Ουάσιγκτον για να «μαλακώσουν» τον Τζο Μπάιντεν για τους S-400 ο Ερντογάν δεν δείχνει να βάζει μυαλό.

Αρχικά με νέα παράνομη navtex έβγαλε στο Αιγαίο το ωεκανογραφικό Τσεσμέ για έρευνες και τώρα ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα τόσο η Πεντεμερής για το Κυπριακό όσο και οι διερευνητικές για τις ελλονοτουρκικές σχέσεις, ανακοίνωσε ότι η ετήσια μεγάλη άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

Σε αυτήν θα αξιολογηθεί, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Τουρκικού Επιτελείου, η ετοιμότητα των μονάδων και πλοίων υπό την διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων.Στην άσκηση θα λάβουν μέρος 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα ενώ θα δοκιμαστούν οι δυνατότητές των μονάδων για κοινές ναυτικές επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση της ετοιμότητας μάχης τους.

Θα συμμετάσχουν επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι, ενώ θα πραγματοποιούνται και πυρά προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον επιχείρησης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ