Πρόωρες εκλογές, ο κύβος ερρίφθη: Δήλωση Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα (vid.)

Σε πρόωρες εκλογές θα βαδίσει η χώρα αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του, είπε πως θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Ακολουθούν τα πιο σημαντικά σημεία της δήλωσης Τσίπρα.

Πορευτήκαμε με πρωτοφανείς δυσκολίες πάντα κόντρα στο ρεύμα με τη στήριξη το9υ λαού και με όπλο την εντιμότητά μας, Μόλις ανασάναμε θέσαμε σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ελάφρυνσης των Ελλήνων. Ένας δρόμος είναι αυτός της οριστικής εξόδου με τους πολλούς στο προσκήνιο και ο άλλος ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας και του ΔΝΤ

Ζητήσαμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για τα μέτρα ελάφρυνσης και την πορεία ανασυγκρότησης της χώρας για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα να πάρουν πίσω τα επιτεύγματα. Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, παρότι επιβεβαιώνει την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το επιθυμητό. “Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και με στρατηγήματα δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας, μένω πιστός στις αρχές μου μας της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης, είναι ηθική υποχρέωση απαράβατος κανόνας. Κανείς δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και το ποιους εκπροσωπεί.

Το αποτέλεσμα δίνει δυνατότητα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει συνολικά το ιστορικό εγχείρημα της στήριξης των πολλών. Η τελική ετυμηγορία ανήκει στον λαό, δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τη μάχη για ισότητα και αλληλεγγύη, να υπερασπίσω τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά τον γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών, να πάρει ο λαός την απόφαση. Ο ελληνικός λαός υπήρξε πάντα το στήριγμά μας, απευθυνόμαστε λοιπόν πάλι σε αυτούς με ειλικρίνεια και ζητάμε τη δική τους καθαρή εντολή.