Προκλητική πτήση κινεζικού αεροσκάφους νότια και ανατολικά της Ν. Κορέας

Σύμφωνα με τα κορεατικά ΜΜΕ η Αεροπορία της χώρας απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη για την αναχαίτιση ενός κινεζικού ιπτάμενου ραντάρ το οποίο πέταγε εντός της κορεατικής περιοχής αεράμυνας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αεροπορίας της Νοτίου Κορέας το κινεζικό αεροσκάφος εισήρθε στην κορεατική περιοχή αεράμυνας στις 23 Φεβρουαρίου και ώρα 08.03 κοντά στην νήσο Tzoutzou-Do και εξήλθε από την περιοχή στις 08.27.

Ακολούθως το κινεζικό αεροσκάφος ξαναμπήκε στην περιοχή στις 09.34 νότια της πόλης Pohang και αφού πέταξε μεταξύ της νήσου Ulleung και των βράχων Dokdo που βρίσκονται ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου στην θάλασσα της Ιαπωνίας, μόλις 150 χλμ από τα ιαπωνικά νησιά και εξήλθε αυτής στις 12.51.

Η συγκεκριμένη πτήση πρόκειται για μια τολμηρή βαθιά διείσδυση της Αεροπορίας της Κίνας σε μια περιοχή που ελέγχεται αποκλειστικά από την Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία. Τόσο η Νότιος Κορέα όσο και η Ιαπωνία θεωρούν τις πτήσεις αυτές ιδιαίτερα προκλητικές και για αυτό πάντοτε τα μαχητικά τους αναχαιτίζουν τα κινεζικά αεροσκάφη.