Βλ. Πούτιν και Ρ.Τ. Ερντογάν εγκαινιάζουν τον Turkish Stream μαζί (ΔΕΙΤΕ LIVE)

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Η συνάντηση πραγματοποιείται εν όψει της τελετής εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Στην τελετή εγκαινίων, σύμφωνα με το Anadolu, θα παρευρεθούν επίσης ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ μετά από τα εγκαίνια, ο κ. Ερντογάν θα παραθέσει δείπνο στους ηγέτες Ρωσίας, Σερβίας και Βουλγαρίας. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν και ο κ. Ερντογάν θα έχουν συνομιλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ρωσοτουρκικής συνεργασίας, καθώς και για διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Συρία και τη Λιβύη.

Ο αγωγός TurkStream

Ο TurkStream είναι ένας διπλός αγωγός μήκους 570 μιλίων (917 χιλιομέτρων), ο οποίος θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία στην Τουρκία. Αποτελείται από δύο σκέλη, ένα για την παροχή αερίου στην Τουρκία και ένα άλλο για τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι δύο παραθαλάσσιοι παράλληλοι αγωγοί θα διέρχονται από την πόλη Ανάπα της Ρωσίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς τον τερματικό σταθμό του Λουλέ Μπουργκάς στην Τουρκία. Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ είχε προαναγγείλει ότι το ρωσικό φυσικό αέριο θα αρχίσει να ρέει μέσα από τον αγωγό TurkStream μέσα σε λίγες ημέρες.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK