Πως ονομάζεται η ανοικτή συνεργασία με τον εχθρό; Ψευδομουφτής Ξάνθης…

“Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, επισκέφτηκε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης Ερχάν Ταμπάκογλου στο γραφείο του. Στην επίσκεψη παρών ήταν και ο διευθυντής του κέντρου ερευνών καθηγητής Μουράτ Τουρκγιλμάζ”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.

“Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ανέφερε πως η διοίκηση του πανεπιστημίου Trakya, με επικεφαλής τον πρύτανη καθηγητή Tαμπάκογλου, ανεξαρτήτως θέματος πάντοτε βρίσκονται δίπλα τους, στηρίζουν όλες τις εργασίες που γίνονται στην Δυτική Θράκη, και ενδιαφέρονται εγκάρδια για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα που ζει στη δυτική Θράκη.

Ο Αχμέτ Μέτε είπε: “Το Πανεπιστήμιο Trakya, είναι σαν μία πύλη ελπίδας, για όλους τους ομογενείς και τις συγγενείς κοινότητες που ζουν στην Δυτική Θράκη. Εκ μέρους της πατρίδας μου ευχαριστώ τους καθηγητές Ερχάν Ταμπάκογλου και Μουράτ Τουρκγιλμάζ, όπως και όλους τους καθηγητές που έγιναν πατέρες για τα τέκνα της δυτικής Θράκης και πάντοτε μας στηρίζουν. Τους εύχομαι να έχουν δύο παγκόσμιες ευλογίες από τον Αλλάχ”.

“Ο πρύτανης Ερχάν Ταμπάκογλου ευχαρίστησε τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης για την ευγενική του επίσκεψη και ανέφερε πως η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, ποτέ δεν υπήρξε μόνη, πώς τα τεχνητά σύνορα ποτέ δεν διατάραξαν την ενότητα και τη ζωντάνια ανάμεσα στις δύο κοινότητες και ότι όπως στο παρελθόν, έτσι και από τώρα και μετά, θα ενδιαφέρονται στενά για όλα τα θέματα της δυτικής Θράκης…..

“Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, παρά τις διώξεις και τις καταπιέσεις που αντιμετωπίζει, δίνει έναν αγώνα υπόδειγμα ως ηγέτης της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης. Εμείς σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα θα είμαστε πάντοτε δίπλα στον μουφτή μας Αχμέτ Μετέ και στην τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης”.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ