Πολύ πρωτεϊνούχο γεύμα στο Κρατικό Νίκαιας με… σκουλήκι να βολτάρει εντός

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες από το σκουλήκι, το οποίο εντοπίστηκε σε φαγητό ασθενούς που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου του 2020, κατέστη ευρέως γνωστό, έπειτα από καταγγελία ασθενούς.

Το σκουλήκι βρισκόταν, συγκεκριμένα, σε μερίδα φαγητού, η οποία διανεμήθηκε ως μεσημεριανό στη νοσηλευόμενη γυναίκα. Επρόκειτο για μερίδα μπιφτέκι, η οποία συνοδευόταν από ζυμαρικά. «Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό» ήταν η πρώτη αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Διαβεβαίωσε δε, ότι έχουν ήδη ενημερωθεί και οι αρμόδιες κρατικές αρχές. «Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής» σημείωσε παράλληλα, η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως» κατέληξε, τέλος.