Πολιτικός καθωσπρεπισμός, ο πρόεδρος, ο Γιάνης, μισές αλήθειες και υποκρισία…

Η επιστροφή του usb-Βαρουφάκη με τις μαγνητοφωνήσεις κάποιων συνεδριάσεων του eurogroup από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ισοδυναμεί με το πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα και θυμίζει εν πολλοίς την διαχείριση που επεφύλαξε το πολιτικό σύστημα στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τους εξαγωγείς αφορολόγητου κεφαλαίου. Είναι προφανές ότι το πολιτικό μας σύστημα πάσχει από το «σύνδρομο της λίστας», δηλαδή από την εξαφάνιση ντοκουμέντων που αφορούν την κακοδιαχείριση των υποθέσεων της χώρας.

Γράφει ο ΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ: SLpress

Ο κ. Τασούλας υπέπεσε κατ΄ αρχήν σε μια απρέπεια προκειμένου να μειώσει τον Γ. Βαρουφάκη, επαναλαμβάνοντας κάμποσες φορές τα της κηδείας του φίλου του, λόγω της οποίας ζήτησε να προηγηθεί η ομιλία του και αμέσως μετά να φύγει.

Δεύτερον, είπε ο κ. Τασούλας ότι πρόκειται για παράνομες μαγνητοφωνήσεις «κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ότι το eurogroup είναι ένα άτυπο όργανο της ευρωζώνης και όχι της ΕΕ, το οποίο δεν προβλέπεται από την Συνθήκη της Λισαβόνας και ότι σημαντικές συμφωνίες που έχει επιβάλλει το γερμανικό imperium δεν αποτελούν μέρος της συνθήκης, αλλά είναι διακρατικές συμφωνίες.

Τρίτον, η πατρίδα μας που οδηγήθηκε στην χρεοκοπία από τους επιτήδειους της εξουσίας, υπέφερε τα πάνδεινα με αποτέλεσμα την αποσάθρωση των μεσαίων στρωμάτων που αποτελούν και τον εγγυητή της κοινωνικής ομαλότητας και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Ως εκ τούτου η έστω παράτυπη μαγνητοφώνηση κρίσιμων για την Ελλάδα συνεδριάσεων του eurogroup από τον αποδιοπομπαίο τράγο ΓΒ αποτελούν ντοκουμέντο εθνικής σημασίας. Είναι ιστορία της χώρας και ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Βουλή να ανοίξει αυτά τα αρχεία για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών.

Ο “Πιλάτος”, ο Ασάνζ και ο Βαρουφάκης

Ο κ. Τασούλας ανέδειξε τον Γ. Βαρουβάκη σε Τζούλιαν Ασάνζ. Ο κ. Τασούλας για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ένιψε τας χείρας του, επικαλέστηκε ουσιαστικά τον πολιτικό καθωσπρεπισμό, πίσω από τον οποίο κρύβονται όλες εκείνες οι σκοπιμότητες που έχουν γονατίσει τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει – τουλάχιστον- να ζητήσει, αν δεν τα έχει ήδη, αυτά τα πρακτικά από τον πρώην υπουργό του και να τα δημοσιοποιήσει, ως μια μείζονα πράξη εθνική, η οποία πρώτον, θα δικαιολογεί με επάρκεια την τιμωρητική πίεση που δέχθηκε η κυβέρνησή του, δεύτερον, το δημοψήφισμα και τρίτον, την συνθηκολόγησή του.

Η χώρα έχει χορτάσει από μισές αλήθειες, από ψέματα και υποκρισία. Η ανάταση της χώρας απαιτεί αλήθειες, γιατί μόνο πάνω στις αλήθειες μπορεί να οικοδομηθεί το καινούργιο. Επειδή σε ένα χρόνο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με πρόθεση αναστοχασμού, καλό είναι να ακούσουμε και να κάνουμε πράξη τα λόγια του ποιητή: εθνικό είναι το αληθές.