Βάση αλ Ουατίγια: Ποιοι μα και ΠΩΣ βομβάρδισαν τους Τούρκους…

Η αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια, που βρίσκεται 140 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης, και που από τον περασμένο Μάϊο έχει περιέλθει στον έλεγχο της κυβέρνησης Σάρατζ, ουσιαστικά υπό τουρκικό έλεγχο, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 22:00’ βομβαρδίζεται ανηλεώς. Μέσα σε λίγα λεπτά γίνονται στάχτη και ερείπια οι εγκαταστάσεις της που φιλοξενούν μαχητικά F-16 και drones Bayraktar TB2 και Anka-S.Εννέα ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές την σφυροκοπούν χειρουργικά, διαπερνώντας το απέραντο σκοτάδι της ερήμου και μετατρέποντας τη νύχτα σε ημέρα.

Της Νεφέλης Λυγερού
ΠΗΓΗ: SLPRESS

Το εγκατεστημένο αντιαεροπορικό σύστημα Hawk MIM-23, που υποτίθεται θα την προστάτευε από μία τέτοια αεροπορική επίθεση καταστρέφεται ολοσχερώς. Είχε εγκατασταθεί λίγα 24ωρα νωρίτερα, στις 2 Ιουλίου και προφανώς δεν είχαν ακόμα τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μέσα σε λίγα λεπτά οι Τούρκοι έχασαν τις δύο από τις οκτώ συστοιχίες Hawk MIM-23 που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους.

Παρ’ ότι η Άγκυρα ούτε το διαψεύδει, ούτε το επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έξι Τούρκοι αξιωματικοί και ένας διοικητής έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά, καθώς η αίθουσα επιχειρήσεων καταστράφηκε ολοσχερώς. Μαζί της καταστράφηκαν ολοσχερώς και τρία ραντάρ. Οι Τούρκοι πιάνονται στον ύπνο και μάλιστα σε εμπόλεμη ζώνη. Όσα λεπτά διαρκεί η επίθεση δεν υπάρχει καμία τουρκική αντίδραση, καμία προσπάθεια άμυνας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ