Ποιά συνεργασία Ισραήλ με Τουρκία; Άγρια επίθεση Άγκυρας κατά Ιερουσαλήμ

Και μετά υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα και την Κύπρο που πιστευουν τα “fake news” ότι το Ισραήλ και η Τουρκία συζητούν για “να τα βρουν” και να συνεργαστούν σε πολιτικά, ενεργειακά και οικονομικά θέματα. Ως γνωστό ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι συνειδητός αντισημίτης και έχει ορκιστεί να τερματίσει το σημερινό καθεστώς της Ιερουσαλήμ, που είναι πλέον η πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το σχέδιο λύσης του μεσανατολικού του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ, η Ιερουσαλήμ είναι η «αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις των δύο πλευρών, της Τουρκίας και του Ισραήλ, δεν συναντώνται πουθενά. Το Εβραϊκό Κράτος θα συνεχίσει κανονικά με τις συνεργσίες που έχει με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας επιτέθηκε ξανά εναντίον του Εβραϊκού Κράτους κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει θέση ενάντια στο σχέδιο του Ισραήλ να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη. “Απορρίπτουμε το σχέδιο του Ισραήλ για προσάρτηση της Δυτικής Όχθης και ζητούμε από τη Διεθνή Κοινότητα να λάβει θέση εναντίον του. Η κατοχή και η προσάρτηση είναι έγκλημα”, δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν με ανάρτηση στο Twitter. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ