Ποια Αγία Σοφία; Αλλά είχαν στο μυαλό τους Τραμπ και Ερντογάν, οι ευθύνες…

‘Όχι ότι ανέμενα κάτι καλύτερο από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν βεβαίως η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αποτυπώνει με ακρίβεια τα θέματα, τα οποία συζήτησε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Του Μιχάλη Ιγνατίου
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Ενοχλεί πολύ όλους μας, ότι ακόμα και μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα προσωπικά και επιχειρηματικά του συμφέροντα στην Τουρκία, συνεχίζει να συνεργάζεται με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, ως να μην συνέβη τίποτα. Και να του κάνει όλα τα χατήρια. Ότι ζητήσει ο Σουλτάνος… Το παίρνει από τον κ. Τραμπ. Είναι ανεπίτρεπτο, αλλά και μειωτικό για την Αμερικανική Προεδρία, να επιτρέπει ο Πλανητάρχης (τρομάρα του) να ορίζει την αμερικανική πολιτική ένας σχιζοφρενής ηγέτης, όπως ο Ερντογάν.

Διάβασα και ξαναδιάβασα τη λιτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία τους, αλλά δεν είδα πουθενά τις λέξεις Αγία Σοφία. Άρα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δεν έγινε συζήτηση για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί όλο τον χριστιανικό κόσμο, και ειδικά μερικά εκατομμύρια πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Μερικοί υποβάλλουν αυτή την ερώτηση: εάν διεξαγόταν συζήτηση για την Αγία Σοφία, θα το ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ