Ποδοσφαιρικός ρεαλισμός: Εμείς αγαπάμε Τουρκία… εδώ μας ξεπέρασαν!

Το λέμε με πάσα ειλικρίνεια διότι η είδηση που ακολουθεί είναι απόλυτα αληθινή και βγάζει έναν πρωτοφανή ρομαντισμό για το ποδόσφαιρο, παραπέμποντας σε άλλες εποχές, όταν και τα αστέρια δεν εισέπρατταν εκατομμύρια, αλλά απλώς είχαν την αναγνώριση των οπαδών των ομάδων…

Πρόκειται για την τουρκική ομάδα Gulspor, η οποία πούλησε 18 παίχτες νεαρής ηλικίας για να αγοράσει… 10 κατσίκες! Το έκανε αυτό για να κερδίζει χρήματα από την πώληση του γάλατος, ώστε από τα χρήματα αυτά να καλύπτονται έξοδα προτεραιότητας – πάγια της ομάδας!

Ο πρόεδρος της ομάδας, Κενάν Μπουγιουκλεμπλέμπ, ερμηνεύοντας την απόφαση, είπε στο CNN Turk, ότι υπαγορεύθηκε από έλλειψη κονδυλίων, καθώς δεν υπάρχει από το κράτος ή τους ιδιώτες βοήθεια για τις ομάδες των νέων, οι οποίες αγωνίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες!

Η ομάδα χρειάζεται ένα σταθερό εισόδημα και με την επένδυση των 2.600 δολαρίων (περίπου 15.000 τουρκικές λίρες) που εισπράχθηκαν από τους 18 ποδοσφαιριστές στην αγορά 10 κατσικιών, αναμένει να έχει περί τα 863 δολάρια κέρδος από την πώληση γάλατος, χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό είναι σε ετήσια βάση!

Πάντως, ο πρόεδρος δεσμεύθηκε να μεγαλώσει μια νέα γενιά καλύτερων ποδοσφαιριστών με τα χρήματα αυτά, λέγοντας ότι λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, αφού θεωρεί ότι η εκτροφή αιγοπροβάτων είναι μια επικερδής δραστηριότητα!