Πλοκάμια της ΜΙΤ και στην Αυστραλία… Ως εκεί το μακρύ χέρι Ερντογάν

Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) ενεπλάκη σε συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με αντιπολιτευόμενους της τουρκικής κυβέρνησης στην Αυστραλία Οι παράνομες δραστηριότητες παρακολούθησης συλλογής πληροφοριών του της ΜΙΤ εκτίθενται σε διαβαθμισμένα έγγραφα που κατέχει η Νordic Μonitor.

Σύμφωνα με τα έγγραφα η ΜΙΤ έχει κατασκοπεύσει επικριτές και αντιπάλους της ισλαμιστικής κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επικράτεια της Αυστραλίας. Η περίπτωση αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη υπόθεση κατασκοπείας της ΜΙΤ στην χώρα αυτή και στόχος των πρακτόρων των αυταρχικών ηγετών της Τουρκίας, ήταν μία δημοκρατική αντιπολιτευόμενη ομάδα.

Το έγγραφο της ΜΙΤ που περιγράφει λεπτομερώς την κατασκοπεία, εντοπίστηκε όταν ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Άγκυρας, υπέβαλε στις 16/3/2020, έκθεση 17 σελίδων προς τον γενικό εισαγγελέα της Άγκυρας, προκειμένου να στήσει μία ψεύτικη ποινική κατηγορία ενάντια σε άτομα που ασκούν κριτική στο καθεστώς του Ερντογάν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ