Πλακιώτακης: Η Τουρκία να τηρήσει την συμφωνία για το μεταναστευτικό

«Κάποιοι διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και μάλιστα ζητούν και τα ρέστα, την ώρα που τα δικά μας στελέχη του Λιμενικού δίνουν αγώνα για να την προστατεύσουν», δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι «οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».

«Καλό θα ήταν η Τουρκία αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την ΕΕ. Την ώρα που οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού σώζουν ζωές, κάποιοι ”παίζουν” με τις ζωές», είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η Τουρκία λειτουργεί με παράνομο και αυταρχικό τρόπο, με παραβατική συμπεριφορά και δίχως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», τόνισε ακόμη, σύμφωνα με το ant1news.gr, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει ολοκληρωμένη επιτήρηση στο ανατολικό Αιγαίο και θα υπάρχει και εξοικονόμηση πόρων».

Υπενθυμίζεται ότι Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε χθες «πυρά» κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι «πυροβολεί βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο» – εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει, κάνοντας λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς.