Πιθανή παραγγελία από την USAF ελικοπτέρων HH-60W

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να αποφασίσει η Αεροπορία των ΗΠΑ για την απόκτηση των πρώτων σειριακής παραγωγής ελικοπτέρων του προγράμματος Combat Rescue Helicopter (CRH) συνολικής αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Το πρόγραμμα αφορά την αγορά 10 ελικοπτέρων HH-60W μαζικής παραγωγής των οποίων η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2021 με προοπτική ο τελικός αριθμός των κατασκευασθέντων ελικοπτέρων να φτάσει τα 113 συνολικά.

Τα ελικόπτερα αυτά θα αντικαταστήσουν τα παλαιά HH-60G Pave Hawks και ήδη έχουν κατασκευαστεί 5 ελικόπτερα προπαραγωγής και πρόκειται να κατασκευαστούν 5 ακόμη για την δοκιμή συστημάτων κατόπιν παραγγελίας που η εταιρεία Sikorsky έλαβε από την Αεροπορία των ΗΠΑ.

Τα ελικόπτερα αυτά αργότερα θα προσαρμοστούν στην έκδοση παραγωγής και θα αποτελέσουν μέρος της συνολικής παραγγελίας των 113 ελικοπτέρων HH-60W. Η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στο HH-60M Black Hawk και ενσωματώνει πολλές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις όπως καλύτερη θωράκιση, μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμου που αυξάνουν την εμβέλεια του ελικοπτέρου στα 361 χλμ.

Στόχος της εταιρείας είναι και η πώληση του ελικοπτέρου στο εξωτερικό όπως τα ΗΑΕ.