Πιθανή η επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ;

«Παράθυρο» για ελληνοτουρκική συνάντηση, ακόμη και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Οι επαφές ενδέχεται να γίνουν με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής, που θα λάβει χώρα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, και στην οποία θα συζητηθεί η λίστα κυρώσεων κατά της Άγκυρας λόγω των προκλητικών κινήσεων της σε ελληνικές και κυπριακές περιοχές.

«Κανένα επίπεδο επαφής δεν αποκλείεται, αρκεί να υπάρχουν προϋποθέσεις εμπιστοσύνης», τόνισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Οι δηλώσεις του έρχονται μετά και τις χθεσινές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας – ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου έγινε συζήτηση επί των προτάσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τις ελληνικές παρατηρήσεις.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ζητήσει από την Τουρκία η αποκλιμάκωση, μετά την απόσυρση του Oruc Reis, να έχει συνέχεια και συνέπεια προκειμένου να δημιουργηθεί το κοινό έδαφος και να καρποφορήσει ο διάλογος, τον οποίο, όπως επανέλαβε, επιθυμεί η Ελλάδα και θα αφορά το μοναδικό ζήτημα, αυτό του καθορισμού θαλασσίων ζωνών. Να σημειωθεί ωστόσο, πως η Άγκυρα εξέδωσε χθες, Τρίτη, δύο νέες Navtex, κλιμακώνοντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK