Ποιοτική και γεωγραφική αναβάθμιση των τουρκικών αμφισβητήσεων…

Tην εικόνα που αποτυπώνει η φωτογραφία της ανάρτησης, παρουσιάζει ο «χάρτης» των δεσμεύσεων περιοχών σε όλο το μήκος του Αιγαίου από την Τουρκία, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αλλά και άσκηση Έρευνας και Διάσωσης. Αυτό που διαφοροποιεί την εικόνα είναι η απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε ποιοτική αναβάθμιση των προκλήσεων καθώς δεσμεύει και περιοχές μεταξύ της Καρπάθου και της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη περιοχή που περιλαμβάνει και περιοχές νότια της Καρπάθου δεσμεύεται για ναυτικές ασκήσεις από το διάστημα 21 έως 28 Σεπτεμβρίου και σε συνδυασμό με τις άλλες ασκήσεις που πραγματοποιεί στην καρδιά του Αιγαίου αλλά και στο Καστελόριζο σήμερα, επιχειρεί να «εξουθενώσει» τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις που είναι σε διαρκή επιφυλακή και αναγνωρίζουν – αναχαιτίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις ασκήσεις αυτές.

Η πραγματοποίηση ασκήσεων στα διεθνή χωρικά ύδατα δεν είναι φυσικά απαγορευμένες αλλά… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ