Πιο σάπιο μυαλό πεθαίνεις! Απίστευτες μεθοδεύσεις με την αναθεώρηση…

Μέσα σε δύο ώρες πήρε πίσω όσα δήλωσε μιλώντας για fake news – Ήθελαν να «αλλοιώσουν» την ψηφοφορία για το άρθρο 32 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας Την προτροπή του πρωθυπουργού «άμπρα – κατάμπρα, τούμπα – τουλούμπα κάνε μια τούμπα και μια κωλοτούμπα» ακολούθησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος με παροιμιώδη ικανότητα μέσα σε δύο ώρες έκανε στροφή 180 μοιρών.

Ώρα 17:40 ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνομιλία του με περίπου 20 κοινοβουλευτικούς συντάκτες και παρουσία του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ευάγγελου Βενιζέλου αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει cheating – πονηριές. Λέει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 32 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151». Στο ερώτημα δε αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται την αποχή από την ψηφοφορία, είπε «Μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που σε άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς».

Να σημειωθεί πως ήδη από το πρωί υπάρχουν πληροφορίες πως ένα από τα σχέδια που επεξεργάζεται το επιτελείο της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέσει σε αναγκαστική αποχή από την ψηφοφορία τόσους βουλευτές όσοι χρειάζονται ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο των 180 και να αφαιρέσει από τη ΝΔ την προνομία της δυνατότητας αλλαγής του άρθρου 32 στην επόμενη Βουλή ακόμη και με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων.

Δύο ώρες αργότερα, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε στην Ολομέλεια και ζήτησε τον λόγο. Ακολουθώντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε περι fake news ανασκευάζοντας όσα νωρίτερα είχε πει. Τι προηγήθηκε; Κατά πληροφορίες… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ