Μια περίεργη καταγγελία… Τούρκων ψαράδων για επεισόδιο ανοιχτά του Δέλτα του Έβρου

Ένα άγνωστο στα ελληνικά ΜΜΕ περιστατικό με την συμμετοχή των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην θαλάσσια περιοχή του ποταμού Έβρου, κατήγγειλαν Τούρκοι ψαράδες στο τουρκικό Αστυνομικό Τμήμα της παραποτάμιας του Έβρου πόλης Ενέζ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα» ομάδα τριών Τούρκων ψαράδων προσέφυγαν στην Τουρκική Αστυνομία στην πόλη Ενέζ, υποστηρίζοντας πως Έλληνες στρατιωτικοί κατάσχεσαν το σκάφος τους, μετά από καταδίωξη τους κατά την διάρκεια παράνομης μεταφοράς μυδιών στην Τουρκία.

Οι τρείς Τούρκοι ψαράδες όπως ομολόγησαν μετέφεραν παράνομα μύδια από το Δέλτα του ποταμού Έβρου προς την Τουρκία και ακολούθως ανοίχθηκαν στην θάλασσα. Το σκάφος των τριών Τούρκων ψαράδων εντοπίστηκε όπως ισχυρίζονται από περιπολικό σκάφος του Ναυτικού της Ελλάδας, το οποίο τους κυνήγησε.

Όπως αναφέρουν στην κατάθεση του στην Αστυνομία οι Τούρκοι ψαράδες, οι Έλληνες στρατιωτικοί άνοιξαν πύρ κατά την διάρκεια της καταδίωξης και τότε αυτοί έριξαν το σκάφος τους σε αμμουδιά, κατέβηκαν στην ακτή και έφυγαν.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ψαράδες, οι Έλληνες στρατιώτες κατάσχεσαν το σκάφος τους, παρα το γεγονός όπως ισχυρίζονται ότι αυτό βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.