Πενταμερής: Ας περιμένει ο Κύπριος πρόεδρος να δει πρώτα τον Μπάιντεν…

Είναι γνωστό πως οι σχέσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπάιντεν, είναι εξαιρετικές. Μετά την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν, ως αντιπροέδρου, στην Κύπρο, οι δύο άνδρες ενδυνάμωσαν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους. Μόνο οι δύο τους γνωρίζουν τι ειπώθηκε στο περίφημο «Δείπνο της Λεμεσού» στο οποίο παρακάθισαν με τις συζύγους τους, στην οικία του κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, καθώς οι πληροφορίες γύρω από αυτό το δείπνο ποικίλλουν. Δεν συζήτησαν μόνο πολιτικά θέματα, καθώς να μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος εκείνο τον καιρό, αλλά και μέχρι σήμερα, ξέπλενε όλων των ειδών τους απατεώνες, ειδικά τους Ρώσους, τους Ουκρανούς και λοιπούς από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες. Και η Αμερική πίεζε τότε για τη λήψη μέτρων.

Η Ρωσία πάντα θα είναι ο υπ’ αριθμό ένας εχθρός της Αμερικής, αν και τώρα η Κίνα είναι αυτή που απειλεί την υπερδύναμη και οι Αμερικανοί θα έπρεπε να αλλάξουν τις προτεραιότητές τους.

Πάντως, οι εποχές ήταν δύσκολες για τον σημερινό Πρόεδρο της Αμερικής και ο Κύπριος ηγέτης του συμπαραστάθηκε και τον βοήθησε σημαντικά. Από τότε διατήρησαν επικοινωνία και θα έλεγα πως τώρα ο κ. Αναστασιάδης δικαιούται να περιμένει ανταπόδοση του «Δείπνου της Λεμεσού» από τον κ. Μπάιντεν.

Εννοώ δικαιούται μία πρόσκληση στην προεδρική κατοικία και στο θέμα αυτό θα φανεί αν οι φιλίες διαρκούν και ξεπερνούν τις όποιες πολιτικές, αφού μέχρι τώρα η γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ενστάσεις σε πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην θυμώσει ο Ταγίπ Ερντογάν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝΕ ΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ