ΠΕΙΡΑΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ: Αλήθεια ή μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας;

Πείραμα της Φιλαδέλφειας είναι ένας από τους διαδεδομένους και συγχρόνως από τους πιο φρικτούς στρατιωτικούς θρύλους της Ιστορίας, έχει δε «αρχειοθετηθεί» από πολλούς απλά ως μια διαβόητη θεωρία συνωμοσίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Πόση αλήθεια κρύβεται, όμως, στο Πείραμα της Φιλαδέλφειας και σε τι ποσοστό έχει διαβρώσει ο μύθος την πραγματικότητα; Ας δούμε αναλυτικά. Σύμφωνα με τον θρύλο, στις 28 Οκτωβρίου του 1943, στο αντιτορπιλικό USS «Eldridge» διεξήχθησαν μυστικά πειράματα που στόχο είχαν να τα αμερικάνικα πλοία να έχουν την κυριαρχία στις θάλασσες ώστε να νικήσουν τις δυνάμεις Άξονα.

Λέγεται ότι, δημιουργήθηκαν από την τεχνολογία οι προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν τα πολεμικά πλοία αόρατα στα εχθρικά ραντάρ, και τότε, το 1943, στο Ναυπηγείο της Φιλαδέλφειας, είχε έρθει η ώρα να εφαρμοστούν στην πράξη. Μάρτυρες ισχυρίζονται ότι μια αλλόκοτη και τρομακτική πράσινη-μπλε λάμψη περιέβαλλε το κύτος του πλοίου καθώς οι ρότορες από τις γεννήτριες με τις οποίες διεξαγόταν το πείραμα άρχισαν να περιστρέφονται. Καθώς η ένταση αυξανόταν το «Eldridge» εξαφανίστηκε.

Το πλοίο στη συνέχεια εμφανίστηκε αναπάντεχα στο Ναυπηγείο του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, 350 χιλιόμετρα νοτιότερα, πριν εξαφανιστεί ξανά για να επανεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια. Διαβάστε την συνέχεια στο History-point.gr