Παραμικρή υποχώρηση στο Αιγαίο σημαίνει τεράστιες συνέπειες για τον Ελληνισμό

Όλοι οι ξένοι θέλουν και πιέζουν για διάλογο, αλλά δεν είναι έντιμοι στην αντιμετώπιση της Ελλάδας. Υποστηρίζουν πως πρέπει να είναι δήθεν ανεξάρτητοι για να επιτύχει η μεσολάβηση τους. Και με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούν τους ταραξίες της Τουρκίας.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Έτσι δεν χάθηκε το παιγνίδι του Κυπριακού; Δεχόταν το νησί την άνανδρη τουρκική επίθεση, και οι ξένοι εκβίαζαν τους Ελληνοκύπριους ηγέτες να υποχωρήσουν και να υπογράψουν τη θανατική τους ποινή…

Από ζήτημα εισβολής και κατοχής έχει μετατραπεί σε μη θέμα. Φτάσαμε να ισχυρίζονται και κάποιοι εταίροι μας ότι έχουν περισσότερες ευθύνες οι Ελληνοκύπριοι. Και αυτό το άθλιο ψέμα το ενστερνίζονται και οι ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Το θύμα το παρουσιάζουν ως θύτη και δεν ντρέπονται.

Ο τρόπος με τον οποίο δρα και αντιδρά η κατοχική δύναμη στο Αιγαίο και ειδικά στην περιοχή του Καστελόριζου, μου θυμίζει τα τετελεσμένα στην Κύπρο. Και επειδή πάθαμε αλλά δεν μάθαμε τόσα χρόνια, ας διδαχθούμε τώρα από τα λάθη μας.

Όχι υποχωρήσεις. Η παραμικρή υποχώρηση στο Αιγαίο, θα έχει τεράστιες συνέπειες για τον Ελληνισμό. Με την Τουρκία δεν ισχύει «να δώσουμε το κατιτίς παραπάνω για να ησυχάσουμε»… Οι Αμερικάνοι, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι, οι νατοϊκοί, όλοι τέλος πάντων, συστήνουν διάλογο. Και σίγουρα ο διάλογος δεν είναι κάτι κακό. Αντίθετα.

Φτάνει να γνωρίζει αυτός που εμπλέκεται σε αυτόν, τα όρια του και να μην τα παραβιάζει. Την ειρήνη θέλουμε και υποστηρίζουμε. Αλλά δεν έχουμε γείτονα το …Λουξεμβούργο. Ξεκίνησαν να προσπαθούν πρώτα οι Αμερικανοί, αλλά… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ