Παράκρουση στην Τουρκία: Βλέπουν στην Κρήτη… ισραηλινή στρατιωτική βάση

Στα πρωτοσέλιδα τους δημοσιεύουν οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες τις πληροφορίες ότι γίνονται σχεδιασμοί για εγκατάσταση ελληνοϊσραηλινού ραντάρ στην Κρήτη που θα ελέγχει την ανατολική Μεσόγειο.

Ενόψει και της σημερινούς τριμερούς μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ με υπέρτιτλο στην πρώτη της σελίδα ‘Το μάτι του Ισραήλ στην Κρήτη’ γράφει ότι μόλις θερμάνθηκαν τα νερά με τις δραστηριότητες έρευνας της Τουρκίας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο επανήλθε στην επικαιρότητα το ραντάρ του Ισραήλ στην Κρήτη.

Η εφημερίδα γράφει πως αν το πρόγραμμα πραγματοποιηθεί θα ελέγχεται κάθε τι που κινείται στη περιοχή στον αέρα και τη θάλασσα μέχρι 600 χλμ. Σύμφωνα με την εφημερίδα θα ελέγχει όλη την Κύπρο, το Αιγαίο μέχρι τα Δαρδανέλια και τη Μεσόγειο.

Η Γενί Σαφάκ με τίτλο “Το Ισραήλ ιδρύει βάση στην Κρήτη” γράφει ότι θα παρατηρεί τη λεκάνη της Μεσογείου. Η εφημερίδα Σταρ αναφέρεται στο θέμα με τίτλο “Το Ισραήλ και η Ελλάδα εγκαθιστούν ραντάρ στην Κρήτη: Στη λίστα των κοινών συμφερόντων η ‘εχθρότητα κατά της Τουρκίας’. Η Ακσάμ έχει τίτλο “Το Ισραήλ εγκαθιστά ραντάρ στην Ελλάδα’.

ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ (Άννα Ανδρέου), HELLAS JOURNAL