Παράκρουση ΗΠΑ σε κάθε επίπεδο και στο βάθος η Τουρκία του Ερντογάν

Γενικά ομιλώντας είναι χλωμή η κατάσταση στην Αμερική. Σε όλα τα επίπεδα. Και για την πανδημία, και για τις προσπάθειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και για τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ότι αφορά την πανδημία, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, αλλά το χειρότερο είναι ότι ο νυν πρόεδρος Τραμπ και ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, βλέπουν το ζήτημα αυτό με διαφορετικό φακό.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Ο κ. Τραμπ πιστεύει -και το πιστεύει πραγματικά, δεν παίζει θέατρο- ότι ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε. Δυστυχώς για τον αμερικανικό λαό, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Από την πλευρά του, ο κ. Μπάιντεν πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, χωρίς να προκρίνει το κλείσιμο της χώρας, όπως τον συμβουλεύουν κάποιοι εκ των συνεργατών του. Ίσως, όμως, χρειαστεί να το κάνει μετά την 20η Ιανουαρίου, όταν αναλάβει τα ηνία της χώρας. Έτσι η Αμερική βρίσκεται σε αδιέξοδο. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια και οι θάνατοι αγγίζουν τις 258 χιλιάδες.

Την ίδια στιγμή η Αμερική είναι μία ακυβέρνητη χώρα, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν σχεδόν άψογα οι θεσμοί. Ο πρόεδρος Τραμπ ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, εκτός της διακυβέρνησης της χώρας. Όλη του η ενέργεια στρέφεται για τη νίκη του στις εκλογές -μέσω δικαστηρίων και άλλων μέσων. Αυτά τα άλλα μέσα θεωρούνται αντιδημοκρατικές πράξεις. Πρόκειται για αποφάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν σε πολιτειακό επίπεδο, από τα όργανα των πολιτειών. Ένα παράδειγμα είναι αυτό: Η Χ πολιτεία να μην επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα και ο Χ κυβερνήτης να χρίσει εκλέκτορες πολίτες που θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Τραμπ. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή