Πανικός στον Ιταλία για τον κορονοϊό… άδειασαν τα σούπερ μάρκετ (vid.)

Ο πανικός στην Ιταλία εξαπλώνεται ταυτόχρονα με τον κορονοϊό, καθώς Ιταλοί στην περιοχή της Λομβαρδίας έχουν αρχίσει να αποθηκεύουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αδειάζοντας τα σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εικόνες που θυμίζουν μετα-αποκαλυπτική ταινία. Ράφια των σούπερ μάρκετ άδειασαν μέσα σε λίγες ώρες καθώς τα αποθέματα εξαντλήθηκαν, ενώ δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές, όπως φαίνεται από εικόνες και βίντεο που πολίτες ανήρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Ορισμένοι χρήστες αστειεύτηκαν γράφοντας ότι είναι σχεδόν ευχάριστο να ζουν σε σκηνές που θυμίζουν εισβολή «ζόμπι». Τα σχολεία και τα μουσεία έχουν κλείσει, ενώ το Καρναβάλι της Βενετίας έχει ακυρωθεί. Ο σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι φέρεται να πραγματοποίησε εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών για την ολοκλήρωση της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου την Κυριακή, μεταδίδοντας την εκδήλωση από ένα έρημο θέατρο.

​Περίπου 10 πόλεις στη βόρεια Ιταλία έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 200, ενώ ο πέμπτος νεκρός από τον κορονοϊό επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί. ​Την Κυριακή, οι αρμόδιες αρχές έκλεισαν θέατρα, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους όπως παμπ και κλαμπ για τουλάχιστον επτά ημέρες, στην περιοχή γύρω από το Μιλάνο.

Μέλος ΠΟΥ: Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες από την Κίνα

«Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα», δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών. «Η Ιταλία πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα», συμπλήρωσε. Ο ίδιος θεωρεί ότι το μέτρο απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τις κινεζικές πόλεις δεν μπορούσε να περιορίσει από μόνο του τη διάδοση του κοροναϊού.