Πανικός Ερντογάν λόγω Μπαμπατζάν – Γκιουλ! “Καρατομεί” τον γαμπρό του

Εντείνονται οι φήμες για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση της Τουρκίας με αποδιοπομπαίο τράγο τον γαμπρό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν σημαντική πτώση στη δημοτικότητα του Ερντογάν εκτιμάται ότι θα επιταχύνουν τις εξελίξεις ειδικά τώρα ενώ ετοιμάζεται και ένα νέο κόμμα από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν μαζί με τον πρώην πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ και τη στήριξη του Αχμέτ Νταβούτογλου που στοχεύει στο να διεμβολίσει το ΑΚΡ πλήττοντας ακόμη περισσότερο την παντοδυναμία του προέδρου της Τουρκίας στο πολιτικό σκηνικό της γείτονος, ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά το 2003.

Στόχος του Μπαμπατζάν και όσων συνταχθούν με αυτόν, είναι το εκλογικό σώμα των πιστών μουσουλμάνων και πιο συντηρητικών Τούρκων που στηρίζουν σταθερά τον Ερντογάν. Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας φοβάται τις πολιτικές εξελίξεις καθώς για πρώτη φορά βλέπει ότι δέχεται συντονισμένα πυρά που ενδέχεται να τον απασταθεροποιήσουν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ