Παναγιωτόπουλος για Λέρο: Σύντομα θα ξέρουμε ποιοι τα έκλεψαν, πότε και πώς

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των Αρχών, βρίσκονται τρία άτομα σε βάρος των οποίων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση και φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του και εν ενεργεία υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος πλέον υπηρετεί σε άλλη μονάδα, εκτός της Λέρου και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.’

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των τριών υπόπτων

Πρόκειται για τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία υπηρέτησαν στο παρελθόν στη συγκεκριμένη μονάδα, έναν υπαξιωματικό που είχε την ευθύνη για την αποθήκη οπλισμού και δυο ακόμα χαμηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη.
Σήμερα μάλιστα έγινε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των τριών υπόπτων, ενώ κατά πληροφορίες από το υπ. Αμυνας ειδικοί κατάφεραν να ανακτήσουν βιντεοσκοπημένο υλικό από την ημέρα κλοπής του πολεμικού υλικού, που τοποθετείται τον περασμένο Οκτώβριο.

Παναγιωτόπουλος: «Οι έρευνες οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις»

«Οι έρευνες εντείνονται, προφανώς οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο, επαναλαμβάνοντας ότι οδηγούμαστε προς εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο ΥΕΘΑ μιλώντας στην ΕΡΤ από την Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκεται επεσήμανε ότι η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και με ταχείς ρυθμούς, «γιατί από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οι εντολές και επιστρατεύτηκε η κατάλληλη δύναμη των ελεγκτικών αρχών. Είτε των στρατιωτικών αρχών με παρουσία Στρατιωτικού Εισαγγελέα από το Ναυτοδικείο είτε με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ προκειμένου να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση».

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι η προανάκριση, που διεξάγεται στη Βάση της Λέρου, διέπεται από την αρχή της μυστικότητας, αλλά σημείωσε πως η διαδικασία εξελίσσεται γρήγορα και ικανοποιητικά.

«Οι έρευνες εντείνονται, προφανώς οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δεν είναι όμως η δουλειά μας να ζητάμε περαιτέρω πληροφόρηση. Θα περιμένουμε το πόρισμα, αυτό δεν θα αργήσει. Προχωράει με γοργό ρυθμό και εντατικό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε το πόρισμα της προανακριτικής έρευνας θα δούμε και με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε» τόνισε ο υπ. Αμυνας.

Επανέλαβε μάλιστα πως πρέπει «να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό» και πρόσθεσε: «Είναι σοβαρό το θέμα ασφαλώς, σύντομα όμως θα ξέρουμε, ποιος, τι, πότε, πώς. Θα περιμένουμε όμως, πρέπει να σεβαστούμε τη μυστικότητα της διαδικασίας και να κρατήσουμε για την ώρα ότι οι ρυθμοί ήταν άκρως ικανοποιητικοί. Θεωρώ ότι η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση. Το πόρισμα ασφαλώς θα είναι αποκαλυπτικό και διδακτικό».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος κατέληξε λέγοντας πως κανόνες ασφαλείας υπήρχαν. «Από εμένα δεν είναι θέμα διαδικασίας, αλλά κάποιου προσώπου που παρατύπως δεν τήρησε αυτή τη διαδικασία. Τα άλλα θα τα δούμε όταν με το καλό προκύψουν τα πορίσματα των ερευνών».

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA