Πάλι έγραψε ιστορία ο ΟΗΕ… εξέλεξε έναν Τούρκο “Αττίλα” πρόεδρο της Γ.Σ.

Ένας Αττίλας επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, να προεδρεύει, να… υπερασπίζεται και να «προστατεύει» τον καταστατικό χάρτη του Διεθνούς Οργανισμού, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των κρατών-μελών και των λαών. Αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κι αυτό το βασικό του καθήκον. Η εκλογή του Τούρκου βουλευτή και πρώην διπλωμάτη, Βολκάν Μποζκίρ, ως Προέδρου της 75ης Συνόδου της Γ.Σ., που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς ήταν άνευ ανθυποψηφίου.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως από τα 192 μέλη, 11 δεν ψήφισαν και τρία ψηφοδέλτια ήταν άκυρα. Επίσης πρέπει να αναφερθεί πως ο Μποζκίρ ήταν υποψήφιος της Δυτικής Ευρωπαϊκής Ομάδας – στην οποία ανήκε φέτος η εκ περιτροπής προεδρία – και επελέγη χωρίς να βρεθεί άλλος υποψήφιος. Στην ίδια γεωγραφική ομάδα ανήκει η Ελλάδα ενώ η Κύπρος είναι στην ασιατική.

Η πανηγυρική εκλογή του Τούρκου αξιωματούχου αποφεύχθηκε όταν αρχικά Κύπρος και Αρμενία με κοινή επιστολή, αλλά και η Ελλάδα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με επιστολές είχαν απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης ζητώντας να γίνει ψηφοφορία. Αυτό έγινε, βασικά για την τιμή των όπλων και μόνο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ