ΕΣΣΔ: Παιδί καταδότης του πατέρα του… σοβιετική προπαγάνδα στο απόγειο

Στην Σοβιετική Ένωση μόνο στο κόμμα οφειλόταν υπακοή. Αυτό το είχε μάθει καλά ο 13χρονος Πάβλικ Μορόζοφ. Σύμφωνα με την σοβιετική ιστοριογραφία, που τον ηρωοποίησε, ο Μορόζοφ ανήκε στην παιδική κομματική οργάνωση των «Πιονιέρων».

Η σταλινική ιστορία αναφέρει ότι ο μικρός Μορόζοφ, που γεννήθηκε στη Γκερασιμόφκα των Ουραλίων, ήταν αφοσιωμένος κομμουνιστής ήδη στα 13 του και ηγέτης των «Πιονιέρων» στο σχολείο του ενώ υποστήριζε φανατικά και το σταλινικό πρόγραμμα κολεκτιβοποίησης… Επρόκειτο δηλαδή για το πρότυπο του Homo Sovieticus… επαναστάτης ίσως από την κοιλιά της μάνας του!

Το 1932 ο Μορόζοφ δεν δίστασε να καταγγείλει τον πατέρα του στην τοπική GPU διότι «έστελνε έγγραφε σε εχθρούς της Σοβιετικής Ένωσης». Ο πατέρας συνελήφθη, καταδικάστηκε σε ποινή 10 ετών στα γκουλάγκ, αλλά τελικά εκτελέστηκε.

Τότε ο θείος του, ο παππούς, η γιαγιά και ένας εξάδελφος, δολοφόνησαν τον κομμουνιστή «ήρωα». Όλοι, με εξαίρεση τον θείο, συνελήφθησαν από τη GPU και εκτελέστηκαν.Η ιστορία κυκλοφόρησε ευρύτατα σε όλη την ΕΣΣΔ για να πείσει ότι πάνω κι από την οικογένεια ακόμα ήταν το κόμμα και ο Στάλιν. Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr